Orpesa es posa a punt cara a la temporada de Setmana Santa

Entre els treballs destaca el muntatge de passarel·les, llavapeus i el condicionament de Morro de Gos i Amplàries, entre altres actuacions

General 07 de abril de 2022 Redacció Redacció
Puesta a punto playas 1

L'Ajuntament d'Orpesa ultima la posada a punt de les seues platges cara a la temporada de Setmana Santa. Així ho ha explicat el regidor de l'àrea, Jordi Llopis, qui avança que “iniciem fa ara dues setmanes els treballs perquè tant els veïns com els turistes que ens visiten durant el mes d'abril puguen gaudir de la nostra costa en les millors condicions possibles”.

Entre les labors que s'estan duent a terme aquests dies destaca el muntatge de les passarel·les de fusta d'accés al litoral i els llavapeus, treballs de condicionament de les platges, sobretot en la zona de Morro de Gos i Amplàries, així com l'adequació dels diferents espais situats en la costa per a l'ús i gaudi dels usuaris.

En aquest sentit, el consistori ha anunciat que posarà en funcionament a partir d'aquest divendres, 8 d'abril, i fins el pròxim dia 25, el servei integral de salvament i socorrisme a les platges. La Petxina, Morro de Gos i Amplàries tindran una posta sanitària única que estarà activa en horari d'11.00 a 20.00 hores, amb un operatiu de sis socorristes (un d'ells patró de rescat) i una moto aquàtica amb llitera. “Amb l'inici de la temporada turística, posem en funcionament el servei de salvament i socorrisme a les nostres platges, un dispositiu indispensable per a salvaguardar la seguretat dels usuaris”, adverteix Llopis, qui recalca que l'actuació es basa, sobretot, “en la vigilància i el control, ja que per aquestes dates no solen abundar els banys dels usuaris”.

Amb tot, des de l'Ajuntament esperen que “les condicions meteorològiques ens permeten continuar amb els treballs de condicionament previstos, perquè a causa del temporal que ha afectat, sobretot a la zona de Morro de Gos, ens hem vist obligats a haver de paralitzar les labors previstes durant uns dies”, assenyala Llopis.

Àmplia programació d'activitats culturals i d'oci

Els carrers i places d'Orpesa acolliran aquesta Setmana Santa multitud d'activitats dirigides a tots els públics. És el cas del festival A RAS!, una cita amb les arts de carrer que s'inaugura aquest divendres (i es prolongarà fins al diumenge) a les 20.30 hores en la plaça Major a càrrec de Col·lectiu Frenètic i el projecte ‘Save the temazo’. Així mateix, el públic podrà assistir a concerts a les platges amb motiu d'una altra edició del festival Orpesa Rock Fest (els dies 14, 15, 16, 17, 22 i 23 d'abril), participar en visites teatralitzades als jardins del far (els dies 15, 16, 17, 23 i 24 d'abril) i sumar-se a projeccions gràcies al cicle ‘5 dies de cinema’ que tindrà lloc en el Espai Cultural.

Així mateix, l'art urbà tornarà a ‘acolorir’ la localitat costanera amb la segona edició del festival Rampuda Urban Art que se celebrarà del 14 al 17 d'abril. D'aquesta manera, per segon any consecutiu, diferents artistes prendran els carrers per a sorprendre veïns i visitants amb les seues acolorides creacions que s'estendran per diverses zones de la localitat.  I no faltarà la programació d'actes religiosos. Des del dia 8 i fins al 18 d'abril, Orpesa acollirà diferents processons (com el Via crucis o la processó de la Trobada) que ompliran el centre de la localitat de solemnitat i devoció. En aquest sentit, l'església de Sant Jaume albergarà l'ofici de més d'una dotzena de misses.

Te puede interesar
Lo más visto