El Consell inicia un nou operatiu d'enviament d'ajuda humanitària a Ucraïna des del centre logístic de Castelló amb 48 palets

La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, ha visitat aquest dimecres el Cocherón Provincial des d'on han eixit dos trailers cap a la Terminal Intermodal de Silla (València) on està previst que isca un comboi amb tren en els pròxims dies

General 07 de abril de 2022 Redacció Redacció
_DSC9082
Zulima Pérez En total s'han recollit fins hui 800 tones de material humanitari.

La directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, acompanyada pel President de la Diputació de Castelló, José Martí i per la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, ha visitat aquest matí el centre logístic de Castelló, on s'està coordinant l'ajuda humanitària dirigida a Ucraïna.

Aquest dimecres ha començat a Castelló l'operatiu de recollida i transport del material que s'emportarà a la Terminal Intermodal de Silla (València) des d'on està previst que isca un comboi amb tren, en els pròxims dies.

Des del centre logístic de Castelló, situat en el Cocherón Provincial de la Diputació, han eixit dues trailers amb 48 palets, 24 en cadascun. La meitat del carregament està compost per aliments no peribles, i l'altra meitat amb material d'higiene i primers auxilis a més de material de refugi (sacs de dormir, tendes de campanya i matalassets).

La directora general de Coordinació del Diàleg Social ha posat en valor la solidaritat mostrada per la ciutadania de la Comunitat Valenciana que s'han bolcat en l'ajuda al poble ucraïnés. En total s'han recollit fins hui 800 tones de material humanitari.

Així mateix ha agraït la col·laboració de les empreses que han fet possible l'enviament així com el compromís de la Diputació Provincial de Castelló per a fer possible la recollida i classificació del material.

En aquest sentit Jose Martí ha assenyalat que la tasca de la Diputació ha sigut la de, en col·laboració amb la Generalitat, “obrir el camí a la solidaritat” i ha destacat la importància de la coordinació entre les diferents institucions i el suport de la ciutadania i del sector empresarial castellonenc per a donar resposta a la crisi humanitària.

El comboi, que s'està preparat amb la col·laboració d'empreses privades com Tranfesa Logistics, Renfe Mercaderies Grup Alonso i DB Càrrec, viatjarà des de Silla a la ciutat alemanya de Colònia, on s'uneix al corredor solidari que ja està en funcionament, portant l'ajuda humanitària des de diferents països europeus fins a diversos punts d'Ucraïna.

Te puede interesar
Lo más visto