Colomer presenta el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana

També s'ha reunit entitats interessades en la convocatòria d'enguany, el termini de sol·licitud de la qual està obert des de l'1 d'abril fins al 17 de maig

General 07 de abril de 2022 Redacció Redacció
coloer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana, en una jornada on s'han reunit els 11 destins que en 2021 van aconseguir l'aprovació dels seus plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

Colomer ha ressaltat que aqueixos destins que van aconseguir en 2021 l'aprovació els Plans de Sostenibilitat Turística en Destí Extraordinaris "després d'una tragèdia van saber veure millor que ningú l'oportunitat dels fons europeus per a transformar els seus destins".

El titular de Turisme ha recalcat que "el Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana es conforma de les 10 ciutats i la mancomunitat que han aconseguit en la convocatòria de 2021 veure aprovats els seus plans de sostenibilitat turística en destí, així com la part autonòmica que correspon a Turisme Comunitat Valenciana".

En concret, ha explicat que "la suma d'aquests 11 projectes és el nostre Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat", al mateix temps que ha recalcat que "no competim entre nosaltres, sinó que cooperem i la cultura d'equip ha de consolidar-se amb aquesta mena de trobades que ens permeten aclarir dubtes i avançar junts".

Colomer ha reiterat que "som un destí de destins, un model plural i divers, però ben cohesionat" i que "tots tenim un punt d'intersecció, que és el compliment de paràmetres com el Codi Ètic, la llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, o els Objectius de Desenvolupament Sostenible".

Els 11 destins de la Comunitat Valenciana que van aconseguir en 2021 l'aprovació dels seus Plans de Sostenibilitat Turística en Destí són els dels ajuntaments d'Alcalà de Xivert, Alcoi, Benissa, Dénia, Finestrat, Orpesa, Torrevieja, València, Cullera, Bocairent i la Mancomunitat de l'Interior Terra del Vi.

Francesc Colomer ha recordat que aquests plans extraordinaris suposen per a la Comunitat Valenciana una transferència de més de 139 milions d'euros de Fons Next Generation EU, prop de 50 d'ells imputables a la convocatòria 2021.

Convocatòria Extraordinària per a 2022

En la jornada també s'ha celebrat una sessió per a abordar la convocatòria de 2022 dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destí que s'atorguen en convocatòria extraordinària amb finançament dels fons europeus Next Generation.

Així, s'ha reunit responsables de turisme de les entitats municipals interessades a acollir-se a la convocatòria extraordinària d'enguany el termini de sol·licitud de la qual està obert des de l'1 d'abril fins al 17 de maig.

En la jornada, tècnics de Turisme Comunitat Valenciana han explicat les característiques d'aquesta nova convocatòria amb l'objectiu de donar suport i resoldre dubtes.

Te puede interesar
Lo más visto