Turisme Comunitat Valenciana impulsa un programa formatiu en hostaleria i allotjament dirigit a persones refugiades ucraïneses

El programa s'inicia aquest divendres en el CdT de Benidorm amb el curs 'Manipulació d'Aliments', que s'impartirà en ucraïnés

General 07 de abril de 2022 Redacció Redacció
ucr

Turisme Comunitat Valenciana, a través de la xarxa de Centres de Turisme (CdT), i amb la col·laboració de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), ha posat en marxa un programa formatiu bàsic per a les persones refugiades ucraïneses que estan arribant a la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de proporcionar-los la mínima capacitació professional per a incorporar-se a treballs d'hostaleria i allotjament.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que aquest programa formatiu s'ha dissenyat per a poder ser impartit mentre les persones refugiades ucraïneses posen al dia els seus permisos de residència i de treball, i que "els permeten incorporar-se a la vida activa laboral durant la seua estada en la Comunitat Valenciana".

Durant aquestes setmanes, des de Turisme s'ha treballat juntament amb el sector per a "obrir la possibilitat" de posar al servei d'aquestes persones refugiades una formació turística bàsica amb la qual "bastir ponts entre les necessitats dels refugiats i les de les empreses del sector turístic de la Comunitat", ha recalcat.

En aquesta línia, Colomer ha manifestat que "volem impulsar la formació i professionalització d'immigrants per a garantir la qualitat del servei en l'hostaleria" i "suplir la falta de mà d'obra en aquest sector, sobretot en zones com la província d'Alacant i l'interior de la província de Castelló".

"Es necessiten amb urgència treballadors i treballadores en les tres províncies", ha apuntat el titular de Turisme, qui confia que amb aquest programa formatiu i amb la col·laboració del sector "ajudem a la inserció laboral d'aquestes persones en el sector turístic".

Pla de formació

Aquest cicle formatiu se centra en proporcionar la mínima capacitació professional per a incorporar-se a treballs d'hostaleria i allotjament i es compon de diferents cursos enfocats a la professionalització bàsica en aquests dos àmbits i que s'impartiran a través de la Xarxa CdT.

En concret, el programa ofereix el curs 'Manipulació d'Aliments', que habilita per a treballar en hostaleria, de 5 hores de duració i que començarà a impartir-se aquest divendres 8 d'abril en el CdT de Benidorm. El pla també oferirà formació de 'Operacions bàsiques en cuina', 'Operacions bàsiques en sala' i 'Operacions bàsiques en pisos i neteja", de dues setmanes de duració cadascun d'ells.

Els cursos s'impartiran en idioma ucraïnés, són gratuïts, presencials i s'organitzaran en aquells CdT per als quals hi haja un mínim d'alumnat necessari. La Xarxa CdT es compon d'onze centres situats en les tres províncies.

Per a la difusió d'aquest programa s'han elaborat 5.000 fullets que es distribuiran en la pròpia Ciutat de la Llum, on se situa el 'hub' de redistribució de persones refugiades, per a transmetre la possibilitat d'accedir a l'esmentada formació i als possibles llocs de treball derivats d'aquest procés.

A més, des de Turisme Comunitat Valenciana s'ha instat el sector a localitzar a responsables de recursos humans i coordinadors/as d'ONG que puguen ajudar a difondre aquestes iniciatives de formació entre les persones refugiades.

Te puede interesar
Lo más visto