Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ruiz obri 'Didàctica del temps', l'exposició amb que Cultura homenatja el 175 aniversari de l'Institut Provincial de Castelló

Presenta una selecció de peces, objectes i materials didàctics que pertanyen a la col·lecció museística que actualment custòdia el centre, eines fonamentals per a l’ensenyament del segle XIX

Cultura 08 de abril de 2022 Redacció Redacció
07-04-2022 Ruiz exposició 175 anivrsari Institut Provincial
Didàctica del temps Una mostra, realitzada en col·laboració amb el Grup Geoda i l’Institut Ribalta, hereu del centre inaugurat el 1846.

La regidora de Cultura a l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha obert l'exposició 'Didàctica del temps'. Una mostra, realitzada en col·laboració amb el Grup Geoda i l’Institut Ribalta, hereu del centre inaugurat el 1846, que presenta una selecció de peces, objectes i materials didàctics que pertanyen a la col·lecció museística que actualment custòdia el centre, eines fonamentals per a l’ensenyament del segle XIX. Amb aquesta, la Regidoria de Cultura commemora el 175é aniversari de l'Institut Provincial, el primer institut de Castelló, i que estarà obert al públic fins al 24 de juliol al Menador Espai Cultural.

L'exposició s’articula en diferents blocs temàtics, amb un recorregut on els visitants es trobaran materials utilitzats a les aules del segle XIX per a l’ensenyament i divulgació de la geografia i història, la física i les ciències naturals. Des d'aparells, mapes, plànols, fòssils, minerals, atles, gravats, llibres, làmines i altres instruments al servei de la docència, que avui són peces museístiques de gran valor tant artístic com patrimonial per a la ciutat. Entre d'altres, també compta amb una maqueta de l'Institut Provincial de Castelló que mostra el vell edifici, ubicat en 1846 al carrer Major, a l’actual plaça Santa Clara.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter