FACUA denuncia a una gasolinera de Castelló per pujar els preus

Van encarir en 5 cèntims o més les gasolines el dia que van entrar en vigor els descomptes. En total són 230 estacions en tretze comunitats les denunciades, que l'associació ha traslladat a Consum i la CNMC

General 08 de abril de 2022 Redacció Redacció
gasolineras_800x450
Gasolinera En el matí de l'1 d'abril van aplicar pujades de 5 cèntims o superiors en els preus del gasoil.

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat a una gasolinera de Castelló per pujar els seus preus l'1 d'abril, dia que van entrar en vigor els descomptes imposats durant els pròxims tres mesos pel reial decret llei aprovat la setmana passada pel Consell de Ministres. L'associació ha presentat denúncies davant el Ministeri de Consum i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) contra 230 gasolineres localitzades en 37 províncies de 13 comunitats autònomes.

Divendres passat, les estacions de servei denunciades van aplicar increments d'almenys 5 cèntims, que és la retallada de marges que ha d'aportar el sector, segons estableix l'article 15 del Reial decret llei 6/2022, de 29 de març, pel qual s'adopten mesures urgents en el marc del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Així, 208 de les més de 5.000 gasolineres que van actualitzar els seus preus i li'ls van comunicar al Ministeri per a la Transició Ecològica en el matí de l'1 d'abril van aplicar pujades de 5 cèntims o superiors en els preus del gasoil. Quant a la gasolina 95, la pujada de 5 cèntims o més es va produir en el matí del divendres en 171 estacions de servei. L'associació va obtindre les dades en els matins dels dies 31 de març i 1 d'abril a través de la web Geoportal, pertanyent al citat ministeri.

Te puede interesar
Lo más visto