Castelló acull el curs ‘Cuidar-se per a cuidar’ del Telèfon de l'Esperança

Les sessions seran gratuïtes i aniran dirigides a millorar els recursos personals de les persones cuidadores per a potenciar la seua autocura

General 10 de abril de 2022 Redacció Redacció
Cartel Curso SABER CUIDARSE PARA CUIDAR
Cartell del programa 'Cuidar-se per a cuidar'

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, col·labora amb el Telèfon de l'Esperança en l'organització del curs gratuït ‘Cuidar-se per a cuidar’ dins del programa ‘Escoltant els majors’ que aquesta entitat desenvolupa. El curs tindrà lloc els dies 20, 25, 27 d'abril i el 2 i 9 de maig, en horari de 17.00 a 18.30 hores en l'Associació Els Mestrests de la plaça Illes Columbretes.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha destacat el treball del Telèfon de l'Esperança en l'atenció a aquelles persones que necessiten d'un acompanyament telefònic gratuït o que se senten en una situació de soledat no desitjada. “Des de l'Ajuntament venim oferint col·laboració amb aquesta entitat que treballa pel benestar de les persones majors i que, amb aquest curs, cerca també vetlar pel benestar de les persones cuidadores”, ha indicat.

Des del Telèfon de l'Esperança han assenyalat que la cura “suposa una experiència gratificant i molt positiva al mateix temps que complicada, perquè atendre totes les seues necessitats pot portar a un profund desgast emocional i físic”. Per això, aquest curs té entre els seus objectius millorar els recursos personals de les persones cuidadores per a potenciar la seua autocura i les estratègies d'afrontament adequades al procés de cuidar, reflexionar sobre la importància de cuidar les necessitats pròpies per a poder atendre als altres, afavorir la corresponsabilitat de la cura a nivell familiar i institucional, i augmentar les habilitats en la prestació de les cures en la persona dependent.

La metodologia del curs serà de breus xarrades i dinàmiques de grup. Al final de cada sessió es repartiran dossiers amb el contingut explicat. Quant al contingut, s'impartiran diverses sessions per a abordar aspectes com la cura dels pensaments, la cura de les emocions, altres estratègies d'autocura i el suport social i institucional (recursos socials existents).

Per a més informació, les persones interessades poden trucar al telèfon 964 22 71 07 de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 15.00 hores, enviar un WhatsApp al 644156643 o enviar un mail a [email protected].

Les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web https://telefonodelaesperanza.org/castellon/cursos-y-talleres/saber-cuidarse-para-cuidar-9345.

Te puede interesar
Lo más visto