Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benicàssim promou el reciclatge de llandes i botelles de plàstic a través de la campanya ‘Reciclos’

Les informadors ambientals recorreran del 14 al 19 d'abril diferents zones de la localitat per a donar a conéixer la campanya de reciclatge per la qual la ciutadania podrà obtindre recompenses socials i ambientals

General 13 de abril de 2022 Redacció Redacció
Cartel Reciclos_page-0001

El municipi de Benicàssim, en la seua aposta per l'economia circular i fomentar hàbits sostenibles, s'ha unit a la campanya ‘Reciclos’ per a promoure el reciclatge d'envàs i premiar als ciutadans que mostren bones conductes mediambientals. 

Els veïns i les veïnes de Benicàssim podran obtindre premis per reciclar les seues lates i botelles de plàstic de begudes a través de ‘Reciclos’, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos en tot el país. 

Amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge d'aquest tipus de residus a través d'incentius, els veïns i les veïnes de la localitat podran obtindre recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclen les seues lates i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs. Així, en reciclar, obtindran punts, anomenats ‘Reciclos’, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aquest moment com, per exemple, el projecte d'ajuda a la Fundació Tots Units.

D'aquesta manera la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Diputació de Castelló, i Ajuntament de Benicàssim pretenen que els ciutadans i ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les seues llandes i botelles de plàstic de begudes, fomentant la seua circularitat i, al mateix temps, contribuint a millorar el seu entorn més pròxim. 

Per a donar a conéixer ‘Reciclos’ i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran, del 14 al 19 d'abril, les principals zones de Benicàssim.

Castelló ha sigut la primera regió que ha apostat per la implantació de ‘recicles’ a nivell regional, sent Benicàssim un dels municipis que compten amb aquest SDR.

Així funciona ‘Reciclos’

Per a fer ús de ‘Reciclos’, els ciutadans de Benicàssim només han de descarregar-se l'app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llanda o botella de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al poal. Una vegada al carrer, quan acudisquen al contenidor groc amb la seua bossa d'envasos, han de depositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor. 

Aquest SDR també compta amb màquines, en la qual els usuaris només han de depositar totes les seues llandes i botelles de plàstic de begudes en una màquina de ‘Reciclos’ i escanejar el QR que mostrarà la màquina. 

En tots dos casos, en fer-ho, obtindran punts, denominats ‘Reciclos’, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguen disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclen més i millor els seus envasos, sinó que consumisquen de manera responsable.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter