La Guardia Civil desarticula la logística del narcotráfico en la Costa Dorada

S'ha detingut a un total de 51 persones i s'han intervingut més de deu tones d'haixix i 10 *narcolanchas. El material aprehés té un valor pròxim als 30 milions d'euros

Successos 15 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
gg

L'operació MAIUS ha permés desarticular una organització criminal asentada en el Delta de l'Ebre dedicada a facilitar a altres organitzacions l'avarada de narcotallers, amb labors pròpies d'una empresa de serveis i logística, facilitant les accions que altres organitzacions necessitaven per a introduir haixix en la costa de Tarragona.

L'organització proporcionaba les narcolanchas, que eren botades en la desembocadura de l'Ebre, aprofitant el seu coneixement de la zona i la mateixa situació geogràfica del Delta, facilitant el combustible, els queviures, l'emmagatzematge i l'allotjament de les tripulacions. Fins i tot oferien servei de seguretat per a no ser detectats per cossos policials durant les gestions preparatòries o les mateixes partides.

L'operació MAIUS, ha permés detindre a Tarragona i Algesires a 19 persones, trobant-se entre ells els responsables de l'organització a Tarragona, actualment a la presó per aquests fets. També, s'han intervingut cinc narcotallers valorades en 900.000 euros i una partida d'haixix de 2275 quilos valorat en quatre milions i mig d'euros. Aquesta operació va finalitzar el passat 30 de març.

L'operació DRIFT ha permés detindre al considerat com el major responsable del tràfic d'haixix a Catalunya durant l'últim any. El detingut i la seua organització tenien la capacitat d'introduir haixix a Espanya i enviar posteriorment la droga a altres països europeus. L'organització adquiria les seues embarcacions a Galícia i Portugal. Després de transportar-les fins a Catalunya, les preparaven en un narcotaller propi situat a Cambrils. A més, disposaven d'un mecànic nàutic especialista en aquest tipus d'embarcacions, el qual s'encarregava de preparar les narcotallers per a arribar al nord d'Àfrica.

Les embarcacions transportaven droga per a la pròpia organització, així com per a unes altres que pagaren els seus serveis. Durant la investigació s'han pogut avortar quatre partides d'haixix, ocorregut dos a Tarragona, un a Alacant i un altre a Eivissa. Durant la investigació de les dues operacions s'han produït coincidències amb altres investigacions de Policia Nacional i Vigilància Duanera, que han sigut degudament coordinades a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat (CITCO).

L'operació DRIFT, ha conclòs aquest dimarts havent-se realitzat detencions a Alacant, Tarragona, Barcelona, Múrcia i Balears de 30 persones i altres dues a França. Així mateix s'han intervingut 5 narcotellers valorats en 900.000 euros i més de 5700 kg d'haixix, amb un valor que supera els 19 milions d'euros i s'ha pogut esclarir l'autoria d'altres aprehensions d'haixix pròximes a les quatre tones, que es van realitzar anteriorment a Vinaròs i a França.222-04-14_OP_MAIUS_DRIFT__TARRAGONA_03222-04-14_OP_MAIUS_DRIFT__TARRAGONA_02

Te puede interesar
Lo más visto