Castelló portarà al ple d'abril l'aprovació inicial del Pla d'Ordenació Detallada

La Junta de Govern de hui ha donat llum verda a la proposta que introdueix les modificacions derivades de les al·legacions

General 15 de abril de 2022 Redacció Redacció
13-04-22 Rdp sobre el Plan General (archivo)

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui la proposta del Pla d'Ordenació Detallada (POD) que introdueix les modificacions derivades de l'estimació total o parcial de part de les al·legacions presentades i dels informes emesos per les administracions públiques i entitats consultades durant la segona exposició pública del pla. Aquesta proposta s'elevarà al ple ordinari del pròxim 28 d'abril, en el qual es preveu aprovar inicialment i instar la Comissió Ambiental Municipal a l'emissió del preceptiu informe ambiental del POD. Emés l'informe de la Comissió Ambiental Municipal i introduïdes les possibles modificacions que propose, el document final del Pla d'Ordenació Detallada s'elevarà a un altre ple en els pròxims mesos per a la seua aprovació definitiva. Amb això, Castelló comptarà ja amb els dos documents que conformen el nou Pla General aprovats: el Pla General Estructural, que ja es va aprovar el 17 de desembre del 2021 i el POD, que està actualment en la tramitació final.

“Castelló ja compta amb el Pla General Estructural aprovat des de finals de l'any passat que ha restablit el marc legal urbanístic de la ciutat després de més d'una dècada amb un ordenament anul·lat per la justícia”, ha ressaltat l'alcaldessa Amparo Marco. “I estem fent els passos definitius per a aprovar l'ordenació detallada i tancar així la tramitació del Pla General que impulsem des del passat mandat i que és un llegat estratègic per a la nostra ciutat, que serà motor social i econòmic i ens permetrà atraure inversions i generar noves oportunitats”, ha destacat.

En la mateixa línia, el regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha posat en valor “el treball realitzat en els últims sis anys per a poder arribar a aquesta fase final de la tramitació, ja que estem ja a dos plens municipals de poder tindre aprovació de manera definitiva l'ordenament urbanístic que dissenya el Castelló dels pròxims 20 anys”. “Plasmem així el nou model urbanístic de la ciutat, que equilibra els creixements residencials, industrials i terciaris i posa en valor el sòl no urbanitzable per a generar un entorn urbà de qualitat”, ha detallat López.

Per part seua, el segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha celebrat continuar avançant en el Pla General amb l'aprovació inicial del POD perquè “ens permet continuar construint el model de ciutat urbanística que necessita Castelló amb la creació de més zones verdes, amb infraestructures importants, atraient inversions, i posant en el centre les persones i el benestar ciutadà”. Així mateix, l'edil també ha destacat que amb aquesta ordenació detallada “concretem, entre altres, l'espai a Taixida dels esperats conservatoris, tan important per a la ciutat i les seues comarques”.

“Amb el nou Pla d'Ordenació Detallat, Castelló camina cap a un model de ciutat compacta i una transició verda reforçant la protecció i posada en valor del seu entorn natural i agrari. El planejament recull una infraestructura verda que impulsa una connectivitat i integració de les zones verdes i reequilibra la conservació del paisatge amb l'ús públic”, ha subratllat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. El regidor també ha ressaltat que el POD prioritza la regeneració dels barris més vulnerables, es presenta com una oportunitat per a accelerar la rehabilitació del parc més antic i redueix volumetries d'edificis.

La proposta del Pla d'Ordenació Detallada

Sobre la base de la proposta del Pla d'Ordenació Detallada aprovada hui en la Junta de Govern Local, de les 377 al·legacions presentades: s'han estimat 265; 20 s'han estimat parcialment; 70 s'han desestimat; 17 s'han inadmés; 3 s'han inadmés i estimat; 1 s'ha inadmés i desestimat; i 1 ha quedat desistida. A més, s'especifica que les modificacions introduïdes en el POD respecte del document aprovat provisionalment, no es consideren substancials i es produeixen fonamentalment per les al·legacions estimades i informes sectorials rebuts en aquesta segona exposició pública i d'altres rebuts en el Pla General Estructural del que derivaven condicionants o qüestions a incorporar en aquest Pla d'Ordenació Detallada.

Els escrits d'al·legacions aborden qüestions de l'ordenació detallada com l'amplària de vials, la delimitació d'àmbits de gestió, d'ordenances, d'altures permeses i del conservatori, entre altres.

Te puede interesar
Lo más visto