Castelló impulsa un conveni amb els administradors de finques per a fomentar la rehabilitació en els edificis vulnerables

La Regidoria d'Habitatge treballa perquè les ajudes públiques arriben a les comunitats de veïns que més les necessiten

Política 17 de abril de 2022 Redacció Redacció
08-11-2021 maría jesus garrido
María Jesus Garrido La regidora afirma que a través d'aquest conveni els administradors de finques es dirigiran a aquelles comunitats amb edificis antics

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat un conveni amb el Col·legi d'Administradors de Finques per a facilitar i ajudar a la rehabilitació dels edificis més vulnerables de la ciutat. L'entitat professional ajudarà a les comunitats de propietaris en situació de vulnerabilitat social i econòmica a accedir a informació i realitzar els tràmits per a optar a les subvencions públiques de rehabilitació.

“Aquest conveni s'emmarca en l'estratègia de la Regidoria d'Habitatge per a fer arribar als immobles dels barris populars les convocatòries d'ajudes per a rehabilitació del pla de recuperació que finança la Unió Europea”, ha subratllat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora afirma que a través d'aquest conveni els administradors de finques es dirigiran a aquelles comunitats amb edificis antics i que careixen d'un administrador de finques “a fi de garantir la igualtat d'oportunitats i fer arribar les subvencions de rehabilitació als habitatges que necessiten”.

El treball del col·legi abastarà als immobles o comunitats de propietaris en situació de vulnerabilitat social, econòmica o arquitectònica, amb una antiguitat superior a 20 anys i no haver utilitzat el servei de cap administrador en els últims dos anys. Un professional destinat pel Col·legi atendrà d'ofici les gestions d'assessorament que demanden grups vulnerables que s'adherisquen a aquest conveni.

La Regidoria està ja contactant amb cinc grups dels barris de Grapa, Rafalafena, Grau i la Guinea perquè s'incorporen al Programa Barris, ajudes públiques dirigides a la rehabilitació i millora de l'eficiència energètica d'edificis en situació de vulnerabilitat. Així, ha mantingut reunions i ha enviat cartes amb l'objectiu que les ajudes públiques arriben als habitatges que més les necessita. 

Te puede interesar
Lo más visto