Onda convoca les subvencions de fins a 5.000 euros per a la rehabilitació d'habitatges i millora de l'accessibilitat

López: “Volem convertir cada zona degradada en una oportunitat de millorar la qualitat de vida dels veïns”

General 17 de abril de 2022 Redacció Redacció
01. Rehabilitación viviendas

L'Ajuntament d'Onda ha convocat, una edició més, les tres línies d'ajudes per a rehabilitar habitatges. Aquesta mesura respon al compromís de l'actual equip de govern per millorar la qualitat de vida de les persones majors, així com embellir i adequar la zona centre de la ciutat, sumant valor cultural i artístic a aquesta zona tan concorreguda per visitants.

En concret, les subvencions comprenen la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes de cases situades en el Centre Històric Protegit, amb aportacions de fins a 3.000 euros; l'adequació de qualsevol habitatge de la ciutat a les necessitats de les persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat major del 65%, amb quanties de fins a 5.000 euros per als habitatges plurifamiliars; així com el cost de l'Informe d'avaluació de les edificacions, obligat per a aquells habitatges de més de 50 anys d'antiguitat, amb ajudes de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals.

Sobre aquest tema, l'edil d'Ordenació del Territori, Juan López, ha destacat: “Aquest govern municipal no es detindrà fins a convertir cada zona degradada en una oportunitat de millorar la qualitat de vida dels veïns i recuperar el valor patrimonial del centre històric”.

Tota la informació com les bases completes es poden consultar en la web municipal www.onda.es i les sol·licituds ja es poden tramitar, via sede electrònica, fins el mes vinent d'octubre. Poden beneficiar-se tant propietaris com arrendataris i comunitats de veïns.

 Subvencions 2021

Cal destacar que, l'any passat, l'Ajuntament d'Onda va destinar una inversió rècord de 187.000 euros en ajudes a la rehabilitació d'habitatges. Les ajudes concedides han suposat un increment del 126% respecte a les concedides en 2020, que es van tramitar 36 expedients per un import total de la subvenció de 82.500 euros

Te puede interesar
Lo más visto