Orpesa exhibeix una quinzena de murals després de clausurar la segona edició del Rampuda Urban Art

El festival d'art urbà ha omplit de colorit el municipi amb intervencions d'artistes de talla internacional

Cultura 19 de abril de 2022 Redacció Redacció
Rampuda 2022

El municipi d'Orpesa ha clausurat la segona edició del festival Rampuda Urban Art, una cita amb l'art urbà que ha tornat a omplir de color la localitat costanera. Es tracta d'un esdeveniment que enguany ha comptat amb artistes de talla internacional que amb les seues intervencions han omplit de vida diferents punts del municipi, des del centre i fins a la platja de la Petxina.

“Hem gaudit d'una proposta en la qual veïns i visitants han pogut conéixer de prop el procés creatiu que duen a terme artistes de diferents llocs, amb diferents tècniques i mètodes de treball”, assenyala el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero. I tot això, “mentre passeges pels carrers de la nostra localitat, descobrint tot el que amaga”, afig.

Així, després de la celebració d'aquest festival, Orpesa ja compta amb una quinzena de murals a l'aire lliure que conformen una ruta artística visitable durant tot l'any. Una iniciativa amb la qual pretenem “promoure l'art urbà perquè tant els orpesins i orpesines com els turistes que ens visiten descobrisquen el nostre municipi a través d'aquest itinerari”, explica Tamborero.

En el cartell d'artistes d'aquesta edició han participat Dulk, un reconegut artista a nivell internacional que ha realitzat un mural posant en valor la protecció de les espècies; Deih, que ha repetit enguany per a intervindre en cinc xicotets murs on ha utilitzat escenes del seu particular món; Álex Gambin, guanyador l'any passat del certamen Makma, qui ha omplit de color el cinema d'estiu Capitol; i Nayra López, que ha sorprés el públic amb un mural feminista amb una xiqueta com a protagonista.

L'artista local Hase Rodríguez ha realitzat un grafiti amb el missatge ‘No a la guerra’; i el duo Very Veritas, format per dues dones, els qui han dut a terme un mural col·lectiu al costat de l'alumnat de l'ESO de l'institut Torre del Rei en el pas subterrani de l'avinguda de la Mar. Així mateix, Barbiturikills ha visitat de nou el municipi per a restaurar el treball que va realitzar l'any passat que va ser danyat per un accident de trànsit.

Te puede interesar
Lo más visto