Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló continua amb la campanya “La UE Educa”

El programa està dirigit als centres educatius i tracta de formar i comunicar sobre la Unió Europea a persones joves

General 20 de abril de 2022 Redacció Redacció
20220417_FOTO_P.Ferrando

El Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló continua amb la campanya “La UE Educa” destinada als centres educatius de la província de Castelló.

Un dels eixos d’aquesta campanya és formar i comunicar sobre la Unió Europea i el seu funcionament, polítiques i legislacions, així com facilitar i animar la participació de totes les persones en la construcció del futur de la UE.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha explicat que en aquest programa “l’alumnat podrà investigar i reflexionar sobre la Unió Europea i el seu funcionament a través de tallers audiovisuals”.

L’objectiu d’aquests tallers és que es genere un diàleg estructurat entre el professorat i l’alumnat a partir de la visualització d’una sèrie de vídeos i amb el suport d’una guia per al professorat, on es fomentarà la investigació i reflexió sobre la UE en grups amb una dinàmica de debat o una exposició oral de les conclusions.

A més, es pretén aconseguir una ciutadania europea més lliure, crítica i conscient de si mateixa, al mateix temps que es convida a “repensar l’educació utilitzant el potencial que ofereix internet i les TIC per a posar Materials d’aprenentatge a disposició de tots”.

A banda, a juliol d’aquest any tindrà lloc un curs de formació de 20 hores per dotar al professorat de les ferramentes i didàctiques per a ensenyar Europa a través de recursos oficials com el portal EU Learning Corner i Materials oficials sobre la UE, així com accedir als programes i oportunitats de mobilitat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter