Castelló impulsa l'Escola de Segona Oportunitat per a reforçar la formació de la joventut

L'Ajuntament aprova el nou conveni amb la Fundació Acció contra la Fam que augmenta el pressupost enguany

General 20 de abril de 2022 Redacció Redacció
pexels-icsa-1708912

L'Ajuntament de Castelló, a través de l'última Junta de Govern Local, ha aprovat el projecte de conveni de col·laboració a subscriure amb la Fundació Acció contra la Fam per al finançament de l'Escola de Segona Oportunitat, que comporta una aportació econòmica municipal, en concepte de subvenció, de 60.000 euros. Enguany es reforça així la partida per a aquest projecte, que passa de 48.000 a 60.000 euros.

“Volem continuar oferint opcions de formació i millorant les possibilitats i les condicions d'accés al mercat laboral dels i les joves de Castelló i per això des de la Regidoria de Joventut hem augmentat el pressupost destinat al projecte de l'Escola de Segona Oportunitat, ha explicat el regidor de Joventut, Jorge Ribes.

L'Escola de Segona Oportunitat està dirigida a persones joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l'ensenyament obligatori i que preferentment estiguen inscrites i siguen beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil. Es tracta d'una iniciativa que contribueix a reforçar les capacitats per a l'aprenentatge de joves en dificultat, a través de l'acompanyament en la preparació per a proves lliures per a l'obtenció de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i/o l'accés a Grau Mitjà, a més de servir de motivació vocacional cap a una qualificació tècnic-professional futura.

L'escola s'ha aconseguit posicionar com una referència per a les persones que busquen millorar els seus nivells d'ocupabilitat. Així, el centre ha promogut habilitats per a millorar la capacitat d'aprenentatge entre les persones en dificultat social, ha facilitat l'obtenció de la titulació en ESO a través de proves lliures i ha ajudat els i les joves a afermar el seu interés vocacional per a definir quin serà el seu futur professional i poder posteriorment accedir a una qualificació des del sistema de formació reglada o formació professional per a l'ocupació.

Te puede interesar
Lo más visto