Castelló destina 1,56 milions a Jornals de Vila per a contractar 129 persones en situació de vulnerabilitat

Marco posa en valor aquesta iniciativa que va nàixer en 2016 per a facilitar la inserció laboral i pal·liar situacions d'exclusió social

General 23 de abril de 2022 Redacció Redacció
Marco y Puerta en la rueda de prensa del balance anual de las políticas de empleo
Marco y Puerta en la roda de premsa del balanç anual de les polítiques de treball

L'Ajuntament de Castelló contractarà 129 persones en situació de desocupació i vulnerabilitat social dins del programa municipal d'ocupació Jornals de Vila, creat per a facilitar la inserció en el mercat laboral i pal·liar situacions de pobresa i exclusió. La Junta de Govern Local preveu aprovar el projecte per a aquest any 2022 al qual destinarà 1,56 milions d'euros per a realitzar les contractacions. El programa d'ocupació municipal Jornals de Vila va nàixer en 2016 dins de l'estratègia dissenyada des de l’àrea d’Ocupació, CastellóCREA, per a afavorir la inserció laboral i oferir noves oportunitats a persones que es troben en situació de desocupació de llarga duració, mitjançant la contractació temporal per a la realització d'activitats d'utilitat pública.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d'aquest projecte municipal que, des del seu naixement, “ha contribuït a afavorir la inserció laboral de persones en atur i en situació risc d'exclusió i a augmentar la seua ocupabilitat”. “Jornals de Vila és una aposta del govern municipal per les política actives d'ocupació i per a generar oportunitats de treball entre les persones que més dificultats troben per a accedir al món laboral, tenint en compte que l'ocupació, a més de suposar una font d'ingressos, és la via d'accés a altres drets i una finestra a altres oportunitats”, ha apuntat.

La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha explicat que amb aquest projecte es “facilita el pas cap al mercat de treball a través de la formació en cerca d'ocupació i el suport del servei d'intermediació laboral de CastellóCREA”. A més, ha recordat que les persones que acudeixen al servei d'orientació de CastellóCREA accedeixen a un diagnòstic d'ocupabilitat que pot complementar-se amb formació gratuïta per a l'ocupació, detectar capacitats emprenedores i entrar en processos selectius demandats per empreses mitjançant el servei d'intermediació laboral.

Puerta ha apuntat que en aquesta edició es preveu la contractació de 129 persones durant sis mesos a jornada completa per a dur a terme tasques d'utilitat pública. La selecció de les persones participants es realitzarà a través de la bossa creada després del procés selectiu realitzat l'any passat. Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa, un total de 647 persones han passat ja per Jornals de Vila.

Te puede interesar
Lo más visto