PortCastelló celebra actes en commemoració del V Centenari de la primera volta al món Magallanes – Elcano

La gran festa de la mar es celebra del 21 al 25 d'abril

General 21 de abril de 2022 Redacció Redacció
Aéreas-Escala-a-Castelló-4-576x1024
Escala a Castelló

L'Autoritat Portuària de Castelló organitza, dins dels actes de commemoració del V Centenari de l'expedició de la primera volta al món de Fernando Magallanes i Juan Sebastián Elcano, una exposició i un concert gratuïts durant la 5a edició d'Escala a Castelló, esdeveniment que organitza l'Ajuntament de la ciutat i en el qual col·labora estretament PortCastelló.

El V Centenari commemora aquesta important fita en la història d'Espanya que va portar a cinc naus, que van partir de Sevilla en 1519, a buscar una nova ruta cap a la especiería donant lloc a la primera volta al món. 

“El Galeón de Manila y las Rutas Marítimas de la Seda en la Nao Victoria” és una exposició de caràcter gratuït, organitzada al costat de l'Institut Seda Espanya. Romandrà oberta al públic en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores en l'edifici Moruno de l'Autoritat Portuària, en la plaça de la Mar, del 21 al 25 d'abril dins dels actes de la 5a edició de la gran festa de la mar.

Pel que respecta al concert, també gratuït, serà a càrrec de Luis i Dani Franco sota el títol "La vuelta al mundo en concierto". Podrà gaudir-se el divendres 22 d'abril a les 21.30 hores en el moll de Llevant, en un escenari inigualable amb la Nao Victoria de fons i la resta de navilis atracats en el moll de Costa. Es tracta d'una experiència única revivint el viatge de la història a través del flamenc i amb la narració dels textos originals del cronista de l'època Antonio Pigafetta.

Al llarg de l'any, l'Autoritat Portuària de Castelló té previst organitzar més actes i així continuar commemorant aquesta important data.

 

Te puede interesar
Lo más visto