Ximo Puig anuncia la gratuïtat del transport amb metro i tramvia els diumenges durant els pròxims tres mesos

Aquestes actuacions busquen incentivar el transport públic i pal·liar els efectes de la inflació en les famílies i s'afigen a les ja presentades a través del pla Reactiva, dotat amb prop de 1.000 milions d'euros

General 24 de abril de 2022 Redacció Redacció
220421_PRE_Foto1_sesion_control
Ximo Puig en la sessió de control

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà la gratuïtat del transport de Metrovalencia, TRAM d'Alacant i TRAM de Castelló els diumenges durant els pròxims tres mesos.

Aquesta mesura ha sigut avançada pel responsable de la Generalitat durant la seua intervenció en la sessió de control de les Corts i s'emmarca dins del conjunt d'accions previstes per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.

L'actuació completa les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha pres en el transport metropolità de València, on s'han reduït fins a un 50% les tarifes i s'ha fet realitat la integració tarifària, i vindrà a més acompanyada d'una reducció del 50% en el preu en el TRAM d'Alacant.

Així mateix, la gratuïtat d'FGV els diumenges durant els pròxims tres mesos, beneficiarà a 110.000 valencians i valencianes que utilitzen habitualment el transport públic en aqueix dia festiu, i, a més, contribuirà a guanyar noves persones usuàries de la xarxa de la Generalitat.

1.000 milions per al Pla Reactiva

Aquestes actuacions s'afigen a les ja presentades a través del Pla Reactiva per a donar una resposta valenciana enfront de la crisi generada per la invasió d'Ucraïna. Aquest programa, com ha recordat el president, té una dotació global d'al voltant de 1.000 milions d'euros, i inclou, com a pilars bàsics, 71 milions d'euros per a la lluita contra la inflació, 425 milions d'euros en ajudes a empreses, autònoms i autònomes i famílies més afectades, 380 milions en mesures d'eficiència i estalvi energètic i 68 milions d'euros en accions per a accelerar l'autonomia energètica.

Ximo Puig ha recordat, així mateix, que el paquet de mesures inclou la rebaixa d'un 10% de les taxes que, en alguns casos, arribarà a l'exempció total, com en el cas dels pescadors, un bo de 300 euros per a els, almenys, 150.000 autònoms i autònomes més afectats per la crisi energètica o 50 milions en ajudes per a empreses que depenen del gas, i que no estan incloses en les mesures estatals.

A més, també s'incorporen 100 milions d'euros en instruments financers de l'IVF per a fer costat a les empreses que han patit una caiguda d'ingressos, l'increment de fins al 30% del bo d'ajuda energètica en la Renda Valenciana d'Inclusió per a famílies vulnerables o 11 milions en ajudes per a les famílies que instal·len en el seu domicili energia renovable per a la climatització i l'aigua calenta.

Així mateix, tal com ha afegit el president, també s'aporten 10 milions més per a bonificar l'assegurança agrària de manera suplementària, 188 milions per a la millora d'eficiència energètica urbana i als habitatges, i 18 milions en ajudes a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies.

El president ha defensat també que aquest pla es desenvoluparà de manera paral·lela a les accions per a continuar reforçant la sanitat, l'educació i la protecció social, i ha subratllat que, en matèria sanitària, amb el Pla Créixer, es contemplen 658 milions d'inversió fins a 2023 i que Edificant permetrà acabar en aquesta legislatura amb els barracons. Així mateix, en polítiques inclusives, ha indicat que Convivint suposarà la inversió de 561 milions en 247 actuacions en infraestructures socials, i s'ha referit també al fet que les actuacions per a la reforma i construcció de seus judicials per valor de 277 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto