AVA-ASAJA valora la "sensibilitat" del Consell al augmentar un 35% el seu recolzament a l'assegurança agrària

L'organització subratlla que aquesta mesura “contrasta amb l'actitud de Agroseguro que l'única cosa que promou és retallar cobertures d'esquena al sector agrari”

Economía 23 de abril de 2022 Redacció Redacció
27032014112103_1
AVA-ASAJA La resolució agrega 10 milions d'euros a les subvencions autonòmiques destinades a l'assegurança agrària

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) valora la “mostra de sensibilitat cap al sector agropecuari” que demostra el govern valencià mitjançant la publicació hui en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana d'un increment del 35% del seu suport econòmic per a facilitar la contractació de les assegurances agràries.

La resolució –que confirma l'anunci que van avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, durant la seua visita a la fira Fruit Logistica a Berlín– agrega 10 milions d'euros a les subvencions autonòmiques destinades a l'assegurança agrària, passant de 28,5 als 38,5 milions assignats en l'exercici 2022. AVA-ASAJA destaca l'augment percentual en el suport als dos mòduls més contractats pels agricultors valencians (mòdul 3 i 3M i mòdul P, PO i PP) que pugen del 25 al 35%, és a dir, un 40% més respecte a l'any anterior.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, considera aquesta mesura de la Generalitat Valenciana “positiva i necessària davant la difícil situació que travessa el sector agrari, amb una escalada històrica dels costos de producció i un enfonsament de la rendibilitat en produccions clau com els cítrics, el caqui, el raïm o la ramaderia, i també davant la creixent sinistralitat agrària que aquesta primavera, sense anar més lluny, ha ocasionat danys milionaris a l'agricultura valenciana en forma de pluges persistents, gelades i vents de ponent”.

Aguado subratlla que la decisió del Consell “contrasta clarament amb l'actitud d'Agroseguro que fins al moment l'única cosa que promou és retallar cobertures d'esquena al sector agrari. Alguns gestors volen aprofitar la posició de monopoli públic-privat, que Agroseguro ostenta en la contractació de les assegurances agràries d'Espanya, per a escometre la major reculada a les pòlisses en els més de 40 anys d'història de l'entitat. Només la pressió exercida per AVA-ASAJA, al costat d'altres organitzacions agràries, cooperatives i el suport dels governs autonòmics, ha aconseguit evitar que enguany Agroseguro aplicara com anhelava la supressió de l'extensió de garanties en cítrics, com havia fet abans amb l'assegurança de fruiteres o amb la supressió dels danys de vent en llima”.

Aguado conclou que “seguirem al costat dels qui aposten per una assegurança digna a Espanya i no consentirem que alguns gestors entelen la dilatada i sòlida trajectòria d'Agroseguro. Com és la nostra obligació, continuarem al peu del canó perquè es contracten quantes més pòlisses millor, perquè això significarà que els productors estan coberts davant inclemències meteorològiques”.

Te puede interesar
Lo más visto