Onda ofereix una nova oportunitat laboral a 15 persones amb discapacitat i víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament obri el termini per a sol·licitar les beques de formació en pràctiques amb una duració de cinc mesos

General 22 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Onda ofrece una nueva oportunidad laboral a 15 personas con discapacidad y víctimas de violencia de género

L'Ajuntament d'Onda incorporarà a la seua plantilla a 10 persones amb discapacitat i 5 víctimes de violència de gènere a través d'un programa de beques de formació en pràctiques. La duració d'aquesta formació serà de cinc mesos i la remuneració mensual rebuda serà de 600 euros per 25 hores setmanals.

Així, el govern municipal manté el seu compromís amb aquestes beques per a ajudar als col·lectius en risc d'exclusió social. El termini per a sol·licitar una de les 10 places disponibles per a persones amb discapacitat és de 10 dies hàbils a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província i es podrà presentar de manera presencial en el Servei d'atenció i tramitació de l'Ajuntament d'Onda.

En el cas de beques de viogen, les sol·licituds hauran de presentar-se obligatòriament, per via telemàtica, a través del portal d'administració electrònica de l'Ajuntament (https://seu.onda.es), mitjançant el model de sol·licitud de beques VIOGEN (https://seu.onda.es/opensea/ciudadano/solicitud/2265252/). Les bases completes es poden consultar tant en el Butlletí Oficial de la Província com en la web municipal www.onda.es.

Sobre aquest tema, el tinent d'alcalde de l'àrea de Recursos Humans, Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha assenyalat: “Amb aquestes beques formatives volem aconseguir la inclusió de ondenses que pertanyen a aquests col·lectius amb el risc d'exclusió i facilitar-los l'accés al món laboral”.

Els becaris realitzaran labors de suport a la conselleria de l'Ajuntament, Centre d'Ocupació Monteblanco i les instal·lacions esportives municipals, a més de reforçar el personal del Museu del Taulell Manolo *Safont, el local d'associacions i la Biblioteca Municipal.

Requisits

Entre els requisits comuns per a optar a les beques destaquen tindre entre 18 i 64 anys, ser veïns d'Onda i trobar-se en situació de desocupació. En concret, per a les beques formatives a persones amb discapacitat es requereix acreditar un grau de discapacitat d'almenys un 33 per cent. 

Per part seua, per a les beques de viogen hauran de reunir la condició de dona supervivent a la violència de gènere, acreditada bé a través d'una sentència condemnatòria, una resolució judicial amb mesures per a la protecció de la víctima o una ordre de protecció a favor de la víctima.

Cal destacar que en tots dos casos les persones becades seran supervisades per part d'un tècnic com a pas previ a l'inici de la beca. Aquest professional realitzarà una valoració de les competències laborals i personals dels candidats seleccionats i donarà suport, intermediació i formació als beneficiaris de les beques en l'acompliment de les seues tasques.

Te puede interesar
Lo más visto