Nules celebra la festivitat de Sant Vicent, una festa d'interés turístic provincial

Aquesta festa va ser instaurada a Nules pels quintos de l’any 1961

Cultura 26 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
IMG_6053

La població de Nules ha viscut un dels dies festius més destacats en el que participen milers de persones de diferents edats, la festivitat de Sant Vicent destaca a aquesta localitat de la comarca de la Plana Baixa per la celebració del cercavila protagonitzat per les quintes, i a més enguany és la primera vegada que  se celebra com a Festa d’Interés Turístic Provincial.

Precisament aquest any l’organització d’aquesta festa ha estat al càrrec de la Quinta de l’any 1995. De manera que, com és tradició les quintes han recorregut diferents carrers dels casc urbà amb la música i els carros engalanats amb cavalls per a arribar al carrer Sant Vicent on han rendit tribut al sant rodant la foguera.

La festa ha finalitzat amb la tradicional missa i processó en honor a Sant Vicent i  amb l’entrega del guió a la Quinta de l’any 1996 davant del dossel que hi ha a la Plaça Major. Així doncs, aquesta quinta serà l’encarregada d’organitzar la festa el proper any.

Va ser la Quinta de l’any 1961 la que en el seu dia va instaurar aquesta festa que actualment compta amb molta tradició i està molt arrelada entre els veïns i les veïnes del municipi. 

 

Te puede interesar
Lo más visto