Orpesa viatja des d'aquest divendres al passat per a celebrar la 20a edició de la seua Trobà

Aquesta fira de costums, tradicions i oficis albergarà desfilades, actuacions, recreacions costumistes i tallers en els seus quasi 200 casetes

General 27 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Cartel Trobà 2022

El municipi d'Orpesa s'impregnarà dels costums, tradicions i oficis d'antany des d'aquest divendres a la vesprada i fins diumenge que ve. I és que la localitat acollirà l'esperada Trobà que torna després de dos anys d'aturada deguda a la pandèmia sanitària per a commemorar els 20 anys d'aquesta aclamada cita que reunirà a centenars de veïns i visitants en el barri antic.

La fira, organitzada per la Regidoria de Cultura i la Societat Orpesina de Cultura (SOC), se celebrarà del 29 d'abril a l'1 de maig i comptarà enguany amb un total de 198 casetes repartides per diferents zones del centre en les que el públic podrà adquirir una infinitat de productes artesanals, participar en activitats, tallers, degustacions i, com no, assistir a desfilades, espectacles i recreacions.

La inauguració tindrà lloc aquest mateix divendres, a les 17.30 hores, amb la tradicional visita de les autoritats, així com la reina, dames i festers, un acte al qual li seguirà l'actuació de la Va unir Musical d’Orpesa i un espectacle pirotècnic que servirà per a commemorar aquesta 20a edició d'una fira que cada any reuneix nombrosos visitants entorn del folklore i les tradicions locals.

Així, durant el cap de setmana xicotets i majors podran sumar-se a una infinitat de tallers demostratius en els quals aprendran a crear flors de ceràmica, peces de plata, adorns de cuir, estampació de samarretes, decorar socarrats i fins a realitzar sotagots amb ganchillo. Les recreacions costumistes seran una constant durant aquesta fira en la qual veïns i visitants viatjaran al passat per a recordar els oficis antics i la funció del seré, entre altres coses.

Així mateix, el dissabte i el diumenge aquesta trobada amb les tradicions acollirà una nodrida programació d'actuacions i desfilades en els quals participaran l'agrupació local de dolçainers i tabaleters L’Embolic, la Jove Muixeranga de València, el grup de música tradicional brasilera de batuca-dona Bloco Samba Reggae Baketà d'Albaida, el Grup de Castelló, la Colla de Diables i Tambors Ho Golafre de Tortosa i els Gegants i Cabuts de València.

La funció de teatre ‘El viatge dels trovadors’ (el dissabte, a les 20.30 hores) i la sessió de jocs tradicionals (el diumenge, a partir de les 12.30 hores) completen l'agenda d'aquesta edició. Cal destacar que el diumenge es prepararà una paella monumental que es repartirà de manera gratuïta entre els assistents

Te puede interesar
Lo más visto