La màscara deixa de ser obligatòria en la Diputació de Castelló, excepte en la infermeria de Penyeta Roja i en els vehicles del Parc Mòbil ocupats per dos o més persones

El president José Martí apel·la “a l'exercici responsable de la llibertat individual de cada treballadora i cada treballador perquè el virus continua entre nosaltres”

Sanitat 26 de abril de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
_DSC4586

L'ús de la màscara deixa de ser obligatori en les diferents dependències de la Diputació de Castelló, excepte en la infermeria del complex sociosanitari de Penyeta Roja i a l'interior dels vehicles o mitjans de transport de la institució quan en el seu interior vagen dos o mes persones. Així s'ha decidit en la reunió del comité de seguiment i estratègia enfront de la covid-19 celebrada en la jornada de hui, en la qual també s'ha fet una crida a l'ús responsable d'aquesta peça de protecció sanitària en espais tancats d'ús públic en els quals les persones transiten o romanguen durant un temps prolongat.

Pel que respecta als salons de plens, recepcions, comissions o sales en les quals de desenvolupen processos selectius, es recuperaran els aforaments previs a la irrupció de la pandèmia mantenint unes condicions adequades de ventilació i recomanant l'ús de la màscara quan no siga possible mantindre una distància de seguretat interpersonal de metre i mig. Fins i tot es valorarà la possible obligatorietat si en algun moment es considera necessari.

D'altra banda, encara que deixa de ser obligatòria, es recomana la seua utilització a les treballadores i treballadors de més de 60 anys, immunodeprimides o embarassades. Una recomanació que es fa extensiva al personal de teleajuda domiciliària i d'oficines de recaptació, registres, Ofisam, taquilles del Castell de Peníscola, centres d'educació especial i tecnificació esportiva de Penyeta Roja, residència d'estudiants, ascensors, lavabos, i zones de treball amb despatxos compartits i ventilació desfavorable.

També es recomana l'ús de la màscara al personal que tinga qualsevol símptoma compatible amb la covid-19 o que haja estat en contacte amb persones positives.

Segons ha explicat el president de la Diputació, José Martí, «del que es tracta és d'adaptar el dia a dia de la institució a la nova situació sanitària i de recuperar, en la mesura dels possible, les condicions de treball prèvies a la pandèmia». No obstant això, Martí ha recordat que «encara que estem molt millor, el virus continua entre nosaltres», raó per la qual fa «una crida a la prudència de les treballadores i els treballadors de la casa perquè facen un ús responsable del seu lliure dret a decidir sobre l'ús de la màscara, optant per la seua utilització en els casos en els quals el recomana el comité de seguiment i estratègia enfront de la covid-19», que es va constituir el 16 de març de 2020.

Te puede interesar
Lo más visto