La Generalitat celebra en maig el Dia de les Vies Verdes amb tres esdeveniments, un per província

Arcadi España destaca el paper rellevant d'aquestes vies "per a potenciar el benestar, el turisme i el respecte al medi ambient"

Cultura 30 de abril de 2022 Redacció Redacció
6785167180_81730844c8_o-1
Vies verdes Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que s'han readaptat per a l'ús de transport no motoritzat

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat celebra, un any més, el Dia de les Vies Verdes, amb tres esdeveniments, un per província, els dies 8, 15 i 22 de maig. Enguany també es commemora el 20 aniversari de la posada en servei de la Via Verda d'Ulls Negres.

El responsable de la Conselleria, Arcadi España, ha destacat "el paper rellevant de les vies verdes de la Comunitat per a potenciar el benestar, el turisme i el respecte al medi ambient", i ha recordat que "aquest mes de maig es compleixen 20 anys de la construcció i posada en servei de la primera via verda, la d'Ulls Negres que, a més de ser la més antiga, és la de major longitud de la Comunitat Valenciana, amb una mica més de 76 km en sòl valencià i que, sumant el tram aragonés, constitueix la més llarga d'Espanya".

Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que s'han readaptat per a l'ús de transport no motoritzat. Per al conseller, és important "commemorar el Dia de les Vies Verdes per a reivindicar estàs vies pel seu alt valor territorial, cultural i turístic i que cal potenciar per a creació de xarxes de mobilitat i turisme sostenible".

Cada celebració consistirà en un passeig familiar a peu d'uns 4 km, al qual li seguirà un esmorzar popular i un concert infantil. Amb aquestes activitats, "es pretén promoure la mobilitat sostenible quotidiana i donar a conéixer per al seu major gaudi, la xarxa de vies verdes i itineraris cicle-per als vianants accessibles i mediambientalment integrats amb què compta el nostre territori", ha indicat Arcadi España.

Així, el diumenge 8 de maig, està prevista una 'passejada' per la 'Via Verda del Xixarra, seguida de l'esmorzar popular i concert a càrrec de 'Trobadorets'. El 15 de maig, les activitats se celebraran a Vinalesa, amb un passeig per l'Anell Verd Metropolità de València-Vinalesa a Bonrepòs i Mirambell i després de l'esmorzar popular en la plaça de la Indústria de la Seda de Vinalesa, actuarà Marcel 'el marcià'.

Finalment, el 22 de maig les activitats tindran lloc a Altura. Al passeig per un tram de la Via Verda d'Ulls Negres-Altura, que s'iniciarà des del Parc Municipal Piscina d'Altura, li seguirà un esmorzar popular i el concert de Dani Miquel, el 'cantacançons' valencià, i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics.

Aquest esdeveniment se sumarà a la resta d'actes que se celebraran al llarg del cap de setmana del 20 al 22 de maig en diversos municipis de l'entorn de la Via Verda d'Ulls Negres per a commemorar el 20 aniversari de la seua posada en servei.

Les places per a participar en aquestes activitats són gratuïtes i limitades. Tota la informació sobre aquests esdeveniments estarà pròximament disponible en la web de la Càtedra Transport i Societat que organitza les activitats

Te puede interesar
Lo más visto