Castelló sol·licita una subvenció a l'IVACE per finançar la instal·lació fotovoltaica de la primera comunitat energètica local

L’actuació té un cost de 117.000 €. La tercera jornada informativa impulsa la constitució de l'entitat d'autoconsum

General 28 de abril de 2022 Redacció Redacció
27-04-2022 jornada comunitat energètica local

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló sol·licita una subvenció a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a finançar la instal·lació fotovoltaica, amb un cost de 117.000 euros, que subministrarà a la primera comunitat energètica local de la ciutat que està impulsant. Aquesta planta de subministrament s'implementarà en una dependència municipal i abastarà als consums que es troben a 500 metres a la redona.

La Junta de Govern Local aprovarà aquest dijous aquesta petició a la convocatòria d'ajudes impulsada per l'IVACE destinada al foment d'instal·lacions d'autoconsum elèctric en règim de comunitats energètiques locals. “Aquesta actuació forma part del projecte que impulsem des de la Regidoria, amb el suport del servei de Sapiens Energia, per a espentar la creació de la primera comunitat energètica local a la ciutat, una figura que permet l'autoconsum compartit, que es presenta com una possibilitat per a reduir la factura de la llum, mitigar la pobresa energètica i disminuir l'impacte ambiental”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Els 117.000 euros finançaran l'execució de la planta de subministrament compartit que atendrà els integrants de la comunitat energètica, en la qual podran formar part veïns i pimes que se situen a 500 metres a la redona d'aquest punt, així com a l'espai de titularitat municipal on s'instal·larà i la ubicació de la qual s'ha de determinar.

Aquest dimecres s'ha celebrat la tercera jornada ciutadana per a tancar la constitució de la comunitat energètica. S'ha tractat el contingut dels estatuts i els membres de la Junta Directiva.

Els participants abonaran una quota per consumir l'energia de la fotovoltaica i aconseguiran un estalvi de la factura actual que se situaria entorn als 217 euros anuals amb una potència assignada d'un quilowatt. Aquesta reducció es produeix gràcies a l'autoconsum i a l'excedent generat. L'Ajuntament també vol que aquesta comunitat es convertisca en un revulsiu perquè es generen unes altres d’autoconsum a la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto