El Consorci de Museus coprodueix la XX edició d'Imaginària Photograghy Festival

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el festival de fotografia organitzat per la Universitat Jaume I, a través del Servei d'Activitats Socioculturals, dins del programa UJI-encultura, torna a la normalitat en el seu 20é aniversari

Cultura 30 de abril de 2022 Redacció Redacció
ouhgdfiuw

El Consorci de Museus coprodueix la XX edició d'Imaginària Photograghy Festival, una edició edició fa èmfasi en obres referents per la seua qualitat tècnica, narrativa i conceptual, i recupera el caràcter nacional i internacional d'antany; encara que sense deixar d'atendre i potenciar els col·lectius i noms locals.

La cita fotogràfica ha sigut presentada en la Llotja del Cànem de Castelló i se celebrarà entre el 12 de maig i el 18 de juny. La proposta abasta 36 exposicions i huit activitats que es podran veure a la ciutat de Castelló i en dotze poblacions més, en concret, a Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i també a Sagunt.

L'acte ha comptat amb la presència de la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz; el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; el gerent de la Fundació Dávalos-Fletcher, José Vicente Ramón, i el delegat territorial a Castelló de l'Institut Valencià de Cultura, Alfonso Ribes, a més del coordinador tècnic del certamen, Daniel Belinchón.

La vicerectora de Cultura ha fet referència a l'aniversari i ha volgut ressaltar durant la presentació el caràcter premonitori d'Imaginària, "un projecte que fa vint anys reivindicava ja la importància que les imatges tenen dins del patrimoni cultural i va ser pioner a atendre el reconeixement necessari que ha de tindre el món de la fotografia, element clau en la construcció de la nostra realitat social".

Per la seua banda, el coordinador del certamen, Daniel Belinchón, ha explicat que "la proposta d'enguany destaca per la seua versatilitat, amb treballs de fotoperiodisme, investigació, experimentals i conceptuals, per la qual cosa es tracta d'una edició prou eclèctica". Finalment, Pérez Pont, ha manifestat el seu compromís amb l'expressió artística a través del mitjà fotogràfic. 

Imaginària Photograghy Festival

Enguany s'uneixen a Imaginària dos espais expositius nous, el centre la Marina del Grau de Castelló i la Cambra Agrària de Castelló, a més d'incloure Borriana com a nova seu.

Entre les exposicions destaca 'Renascense', de la madrilenya Rocío Bueno, un treball fotogràfic entorn de la figura de la poeta Edna St. Vincent Millay i que es podrà visitar durant els dies del Festival. La resta d'exposicions es repartiran entre les laltres localitats participants.

A més d'un programa variat de mostres, Imaginària 2022 també inclou nombroses activitats com les visites guiades a les diferents exposicions amb els mateixos artistes que exposen a la ciutat de Castelló.

També tindrà lloc una sessió de Photobook Club Castelló, un espai de diàleg on compartir, descobrir i disfrutar de la fotografia, amb Eduardo Nave, el divendres 20 de maig; les conferències 'Pensar la imatge', el dissabte 21 de maig, el taller de producció de projectes documentals amb Vórtice Photo, el divendres 27 i el dissabte 28; la 'masterclass' de Jordi Claramonte el dissabte 4 de juny, i la conclusió del certamen Imaginària 2022 el dia 18 de juny en el Museu de Belles Arts de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto