Benicàssim destina més de 500.000 euros al Pla Estratègic de subvencions 2022

Les àrees d'Esports, Educació i Cultura copen el major percentatge de les subvencions

General 01 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Ayuntamiento Benicàssim

L'Ajuntament de Benicàssim destinarà aquest any més de 500.000 euros al Pla Estratègic de Subvencions 2022. Com ha explicat l'alcaldessa, Susana Marqués, “comptem amb un fort teixit associatiu local que participa molt activament en el desenvolupament d'activitats municipals, per això des de l'Ajuntament aprovem aquest Pla que contribueix econòmicament al desenvolupament de les seues activitats fomentant la participació veïnal en tots els àmbits, ja siguen culturals, esportius, educatius o socials”.

El Pla Estratègic contempla la distribució de fons públics destinats a subvencionar activitats que duen a terme les diferents entitats del municipi durant tot l'any. Actuacions i activitats de recuperació arquitectònica i patrimonial en el Paratge del Desert de les Palmes, activitats culturals per a fomentar el folklore del municipi, l'escola de la música, la promoció d'activitats esportives, beques per al menjador i transport escolar de l'alumnat i per a la promoció del Pla d'Igualtat i de la dona. Aquestes són algunes de les activitats que formen part del llistat de subvencions nominatives que formaran part del Pla Estratègic per al present exercici i que conjumina diferents àrees.

Com ha explicat el regidor d'Hisenda, Arturo Martí, el pla inclou les subvencions nominatives, les de lliure concurrència i les beques socials per a escolars “al voltant de 40 subvencions, posades disposició dels veïns de Benicàssim, el cost total dels quals ascendeix a més de 500.000 euros”. Destacar que les entitats esportives locals copen el major percentatge del total de les ajudes, aconseguint el 28,8% d'aquestes, seguit de les ajudes educatives (27,13%) i les socioculturals (23,06%).

El ple ordinari del mes d'abril que es va celebrar divendres dia 29 va incloure també una subvenció nominativa al Banc d'Aliments de Castelló “que enguany s'inclou en el llistat i es destinarà a la gestió d'ajudes socials de caràcter alimentós i que se suma a les que anualment s'atorguen a Cáritas, Cruz Roja i San Vicente de Paúl, entitats locals que col·laboren estretament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament de Benicàssim, ha afegit la regidora de Benestar Social, Rosa M.ª Gil. Cal recordar també que, paral·lelament durant el 2021, i amb l'objectiu posat a pal·liar les conseqüències econòmiques negatives en els sectors més afectats per la pandèmia, l'Ajuntament de Benicàssim va destinar més de 6,5 milions d'euros en ajudes directes en l'àmbit social i en la reactivació del teixit econòmic i productiu del municipi.

Te puede interesar
Lo más visto