Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Nules premiarà els ciutadans que més reciclen

Aquesta setmana es posarà en marxa una nova campanya de Reciclos

General 03 de mayo de 2022 Redacció Redacció
IMG_3983

El veïnat de Nules podrà obtindre premis per reciclar les llaunes i les ampolles de plàstic de begudes a través de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Així doncs, per donar a conèixer RECICLES i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran els dies 4, 5 i 6 de maig les principals zones de Nules.

Davant açò, el regidor de Merdi Ambient, César Estañol, comenta que “amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge dels envasos de plàstic a través d'incentius, els veïns i les veïnes de la localitat podran rebre recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclin les llaunes i ampolles de plàstic de begudes als contenidors grocs. Així, en reciclar, obtindran punts, anomenats RECICLES, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aquell moment com, per exemple, el projecte d'ajuda a la Fundació Tots Units”.

D'aquesta manera, l’Ajuntamnet de Nules, la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, i la Diputació Provincial de Castelló, pretenen que els ciutadans i les ciutadanes de la localitat reciclin més i millor les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes, fomentant-ne la circularitat i, alhora, contribuint a millorar el seu entorn més proper. 

A més, els beneficis que aconsegueixin les persones que reciclin els podran destinar a ajudar en altres iniciatives ambientals i millorar encara més la natura de la Comunitat Valenciana.

De fet, la província de Castelló ha sigut la primera que ha apostat per la implantació de RECICLES a nivell regional, sent Nules un dels municipis que compta amb aquest SDR.

Així funciona RECICLES

Per fer ús de RECICLES, els ciutadans de Nules només s'han de descarregar l'app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que volen reciclar abans de llençar-lo a la galleda. Un cop al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la bossa d'envasos, l'han de dipositar i escanejar el codi QR que hi ha al contenidor.

Aquest SDR també compta amb màquines, en què els usuaris només han de dipositar totes les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLES i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En ambdós casos, en fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal per tal que els ciutadans no només reciclin més i millor els seus envasos, sinó que consumeixin de manera responsable.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter