El Museu del Taulell d'Onda suma al seu patrimoni artístic il·lustracions i taulells dels segles XIX i XX

Les donacions es componen d'il·lustracions de l'artista Juan Mezquita Almer i taulells de diferents èpoques

Cultura 04 de mayo de 2022 Redacció Redacció
El Museo del Azulejo de Onda suma a su patrimonio artístico ilustraciones y azulejos de los siglos XIX y XX
Museu Ballester: "Conservar el nostre patrimoni i cultura ceràmica és essencial per a donar a conéixer la història de la nostra ciutat"

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda ha ampliat la seua col·lecció ceràmica amb la incorporació d'il·lustracions realitzades per l'artista ondense Juan Mezquita Almer del segle XX i taulells de diferents èpoques des de la 2a meitat del segle XIX fins a la dècada dels 90.

La col·lecció d'il·lustracions diverses de l'artista ha sigut donada per José Piquer Gil que, amb l'objectiu de salvaguardar aquestes peces de gran valor cultural, les ha cedides al Museu perquè puguen ser contemplades per la multitud de ondenses i visitants que rep al cap de l'any aquesta instal·lació.

Així mateix, el ondense Roberto Meneu Herrera, en nom del seu pare, ha donat al museu una important col·lecció de taulells i peces complementàries de diferents èpoques i estils, sobreeixint principalment els models de l'antiga fàbrica de taulells Novella Garcés, datats de 1870.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester ha agraït la donació i ha assenyalat: “La conservació del nostre patrimoni i cultura ceràmica és essencial per a donar a conéixer la nostra història a generacions futures”. “Des de l'Ajuntament continuem impulsant i acostant la cultura ceràmica del nostre municipi a través d'obres úniques com aquestes que reflecteixen l'art ceràmic que alberga la nostra ciutat”, ha afegit Ballester.

El consistori en la seua aposta per la cultura i la tradició ceràmica continua obrint les portes del Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda a tot aquell que vulga donar peces artístiques de qualsevol índole. Són nombroses les obres que s'han cedit fins al moment al museu, un significatiu conjunt de peces artístiques que contribueixen al desenvolupament i enriquiment de la col·lecció permanent del museu.

Cal destacar que l'Ajuntament d'Onda ha programat per als mesos de primavera i estiu d'abril, maig i juny de 2022 una completa programació per a donar a conéixer i reflexionar sobre la cultura ceràmica. Així, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, s'inaugurarà una exposició a partir de l'obra artística realitzada per l'alumnat de l'IES Serra d’Espadà.

Del 3 al 13 de juny, el museu exposarà els treballs realitzats per l'alumnat que es troba realitzant els cursos formatius com a Pintura a l'oli, tècniques mixtes o ceràmica creativa. Així mateix, del 22 al 26 de juny, es tornaran a celebrar les Convivències ceràmiques, un esdeveniment que reuneix ceramistes de tot el país per a realitzar un mural ceràmic col·lectiu.

Te puede interesar
Lo más visto