Benicàssim promou activitats per al foment d'hàbits de vida saludable amb la IX Setmana de la Salut

La Fira de la Salut obri la programació aquest dissabte 7 de maig

General 04 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Programacion Semana de la Salud 2022

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria de Sanitat, impulsa una setmana plena d'activitats per al foment d'hàbits de vida saludable. La novena edició de la Setmana de la Salut tindrà lloc del 7 al 14 de maig i com ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués, durant la presentació de la programació, “les activitats previstes tenen l'objectiu de sensibilitzar a joves, adults, escolars, famílies, sobre la necessitat de cuidar la nostra salut. Per a això s'ha preparat un programa que contempla inculcar hàbits en higiene, alimentació, exercici i descans”.

El calendari d'activitats de la IX Setmana de la Salut es divideix, com és tradicional, en tres espais: un dirigit a escolars, un altre que inclou xarrades i conferències per al públic en general i un espai obert al públic al carrer, on els col·lectius i institucions sanitàries seran presents mostrant la seua activitat dins de la programació de la Fira de la Salut. Com ha explicat la regidora responsable de l'àrea, Vanessa Batalla, “amb la Fira de la Salut el dissabte 7 de maig arrancarem una setmana plena d'activitats.

La fira es desenvoluparà en la plaça de la Constitució, de 10.00 a 14.00 hores i tant en la Fira com en les activitats i xarrades programades durant la resta de setmana, l'Ajuntament de Benicàssim compta amb la col·laboració dels centres educatius, el Centre de Salut de Benicàssim així com altres entitats que engrandeixen el programa d'activitats”.

En la Fira de la Salut està prevista la participació del Centre de Salut de Benicàssim, Creu Roja Espanyola, l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació de Dany Cerebral (Ateneo), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, Alcohólicos Anónimos, Associació de Diabètics Lledó i Cero Barreras Mobilitat Personal. Pel que fa a la programació de la Fira, començarà a les 10 hores amb un taller de primers auxilis a càrrec de Creu Roja Espanyola, seguit del taller “com endolcir la teua vida amb salut” (10.30 hores) impartit per Mamá Bio Supermercat Ecològic. A partir de les 11.30 hores hi haurà un taller de Mindfulness a càrrec de M.ª Emilia Ponce i al migdia hi ha programada una sessió de tonificació amb banda elàstica impartit pel Centre esportiu BeniSport. Així mateix, de 10.30 a 13.00 hi haurà tallers infantils.

Després de la Fira de la Salut, les activitats obertes al públic en general continuaran el dimecres 11 a les 8.30 hores amb la Marxa de la Salut des del Centre de Salut de Benicàssim fins al Voramar. Al migdia tindrà lloc “Bebe Balla” activitat dirigida a embarassades en el Centre de Salut. El divendres dia 13 en la seu de l'Associació Mestresses de casa de Benicàssim, els metges Inmaculada Boronat Brugger i Rafael Mas Lucas impartiran la conferència “Conviure amb el Covid”, mentre que a les 17.30 hores en el Casal Jove es parlarà sobre l'etiquetatge nutricional de la mà de la infermera Beatriz Lacruz Pérez.

Finalment, el binomi salut i esport seran presents el dissabte 14 amb la jornada femenina de defensa personal que es realitzarà en l'IES Violant de Casalduch de 10.30 a 13.30 hores. A més, dins de la IX Setmana de la Salut s'han programat diferents activitats en els centres educatius. Les Escoles Infantils Municipals Pintor Tasio i Doloretes acolliran l'activitat de primers auxilis en bebés a càrrec de l'infermer Marcos Vallejo Torrejón, mentre que els col·legis seran l'escenari per a l'activitat sobre prevenció del mosquit tigre amb Adriá Ruiz Carrillo i David Bravo Minguet, de l'empresa CTL. Finalment, l'IES Violant de Casalduch acollirà la conferència i taller sobre reanimació cardiopulmonar de la mà de les infermeres M.ª Dolores Parreño Membrado i Paloma López López

Te puede interesar
Lo más visto