`Òrbita Lives’ destaca la transparència de la startup i l'assessorament com a claus d'èxit en les rondes d'inversió

El 13 de maig, últim dia per a rebre candidatures a participar en el Programa Òrbita, que ofereix 100.000€ en premis cash `equity free’

General 04 de mayo de 2022 Andrea Andreu Andrea Andreu
Marta2

La gestió de rondes d'inversió va ser ahir dimarts el centre del quart diàleg virtual del cicle ‘Òrbita Lives’, en una sessió dirigida a emprenedors, innovadors, CEOs i creadors de startups. La trobada va ser moderada per Roberto Touza, Lead Mentor d'Òrbita i Marta Palomar, directora del programa. L'organització del cicle correspon a la cinquena edició de l'acceleradora  de CEEI Castelló i la Diputació de Castelló, la convocatòria de la qual es tancarà a la recepció de candidatures el pròxim 13 de maig.

Raquel Bernal, Managing Partner en el fons d'inversió Draper B1 i Héctor Insausti, CEO i cofounder de la startup Neocheck, van aportar els seus punts de vista sobre la millor manera d'abordar el procés de les rondes d'inversió per part de les startups, que inverteixen en elles requereixen importants dosis d'esforç i temps, assumint costos d'oportunitat. Bernal, col·laboradora d'Òrbita, va assenyalar que 2022 està sent un bon any, “amb la inversió molt activa”. Per part seua, Insausti va posar l'accent en la necessitat de l'estratègia, “de saber a on volem arribar amb aqueixos diners, que efectivament n'hi ha”.


Bernal va suggerir que l'emprenedor `s'envolte d'altres emprenedors amb experiència, i d'un advocat especialitzat en aquesta mena de processos, perquè sense ell, si reps un pacte de socis per part d'un ‘venture capital’, pot ser que isques corrent, quan en realitat totes les clàusules tenen una raó, i a vegades n'hi ha prou amb  preguntar per a conéixer-la”. Insausti va coincidir amb Bernal que l'advocat “és clau per a revisar tot” abans d'estampar la signatura en un acord.


Els dies 10 i 12 de maig tindran lloc  les dues últimes sessions de ‘Òrbita Lives’. La primera se centrarà en  un Q&A per a resoldre els dubtes que persistisquen a un sol dia del tancament del termini de recepció de candidatures.
L'acceleradora posa a la disposició de les 10 empreses seleccionades un itinerari de suport i formació altament qualificada perquè cada projecte desenvolupe tot el seu potencial competitiu. Així mateix, el programa compta amb 100.000 € en premis en efectiu per a les 5 empreses guanyadores dels Premis Òrbita, a raó de 20.000 € ‘equity free’ per a cadascuna, la major dotació d'un programa d'acceleració a Espanya. Al final del trajecte, tots els participants optaran a finançament dels seus projectes a través del Club d'Inversors d'Òrbita.

Te puede interesar
Lo más visto