José Martí fa un cant a l'Europa solidària en la presentació dels actes del Dia d'Europa i del Mes d'Europa programats per a la Diputació

El dia 9 de maig l'Orquestra Lírica de Castelló obrirà el programa amb la interpretació de l'himne d'Europa en la Plaça de les Aules, que també acollirà l'exposició "La teua porta a la UE"

General 07 de mayo de 2022 Redacció Redacció
1554-1024
El diputat de Relacions Internacionals, Pau Ferrando, destaca que en la Diputació "obrim la porta de les oportunitats a les persones de les nostres comarques"

El president de la Diputació, José Martí, ha realitzat «un cant a Europa» en la roda de premsa de presentació dels actes organitzats per la Diputació de Castelló amb motiu de la celebració del 9 de maig, ‘Dia d'Europa’, i del Mes d'Europa, que per primera vegada la institució desenvoluparà al llarg del mes de maig. El president ha enarborat una de les idees força apuntada durant el seu mandat per l'expresident del Parlament Europeu, Martin Schulz, en el període 2012-2017, amb la qual sosté que «Europa es va fundar com una comunitat unida per la solidaritat».

Ha sigut en la roda de premsa en la qual Martí ha comparegut al costat del diputat de Relacions Internacionals, Pau Ferrando, per a donar a conéixer que el Centre Europe Direct de la Diputació de Castelló ha programat diversos actes institucionals i conferències a manera de reivindicació dels valors identitaris que van il·luminar el naixement de l'actual Unió Europea, entre els quals destaquen la democràcia, la llibertat, la solidaritat entre pobles, la igualtat, la fraternitat i el laïcisme. 

Ferrando ha revelat els detalls del programa que començarà a les deu del matí del dia 9 de maig amb la interpretació en la Plaça de les Aules de l'Himne d'Europa per part de l'Orquestra Lírica de Castelló. A continuació, en la mateixa plaça, es procedirà a la inauguració de l'exposició ‘La teua porta a la UE’.

Seguidament, a les 11.00 hores se celebrarà la conferencia ‘Desinformació i Fake news a la UE: estratègies i eines de verificació’ en el saló de recepcions del Palau Provincial, que moderarà la influencer i divulgadora científica, Rocío Vidal, coneguda en les xarxes com ‘La gata de Shrödinger’. Participaran María Eugenia de la Rosa, de l'Equip de Premsa de la Comissió Europea, i Coral García-Dorado, membre de Maldita.es.

D'altra banda, l'11 de maig es realitzarà la jornada informativa sobre oportunitats de finançament europeu per a pimes i persones emprenedores en el marc dels programes europeus ‘Erasmus per a joves emprenedors’ i ‘Mobilise SMEs’ .Serà a les 12.00 hores, en el Centre CEDES de la Vall d'Alba.

Els dies 18 i 25 de maig es realitzaran sengles sessions telemàtiques sobre el ‘Cos Europeu de Solidaritat’, que ofereix oportunitats perquè persones joves d'entre 18 i 30 anys puguen dur a terme un servei de voluntariat o participació en projectes en el sector de la solidaritat, en el seu propi país o en un altre estat membre de la UE. La primera de les sessions està destinada a les entitats, perquè puguen conéixer la iniciativa i els projectes existents i la segona s'ha dissenyat per als joves sol·licitants, que tindran l'ocasió d'exposar les seues iniciatives i projectes i conéixer les experiències viscudes per altres beneficiaris del programa.

El diputat de Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha animat als col·lectius de la província «a participar en la primera celebració del mes europeu», incidint en què «la Diputació obri les portes a les persones de les nostres comarques perquè puguen conéixer i prendre part en els diferents projectes europeus».

Te puede interesar
Lo más visto