L'Alcora, referent en investigació i qualitat de vida amb la celebració del II Congrés Internacional de Música, Arts i Salud

Es celebra del 5 al 8 de maig en el Museu de Ceràmica de l'Alcora

General 07 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Inauguración I CIMAS

Hui s'ha iniciat la segona edició del CIMS (Congrés Internacional de Música, Arts i Salut) Organitzat per la SEM-EE (Societat per a l'Educació Musical de l'Estat Espanyol ), amb la col·laboració especial de la Càtedra l'Alcora d'Investigació Musical i Qualitat de Vida.

“És un orgull acollir en el Museu de la Ceràmica de l'Alcora aquest esdeveniment que, durant tres dies, serà referent d'investigació i qualitat de vida”, ha manifestat la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons.

La taula inaugural ha estat formada per Samuel Falomir, alcalde de l'Alcora, Ana M. Vernia, presidenta de SEM-EE, Modest Fabra, vicerector de la Universitat Jaume I i D, Edelmiro Sebastián, director territorial de Sanitat a Castelló de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La professora Victoria Tischler de la Universitat de Exeter (UK) ha sigut l'encarregada d'oferir la conferència inaugural.

S'inclouen en el programa les conferències de Pablo Ripollés, de la Universitat de Nova York, Patxi del Camp, director de l'Institut d'Art i Procés, del País Basc, Guillermo Dalia, expert psicòleg en l'àmbit de la música i la salut, Mikel Canyada, vicepresident de FREC amb important trajectòria en projectes educatius musicals i de transformació social, Jorge Ferrada, de la Universitat dels Lagos, Xile, i Carla Navarro, de la Universitat Pontifícia de Salamanca, entre altres ponents de rellevància.

També escoltarem experiències i projectes d'investigació a través de comunicacions d'experts de diferents parts del territori espanyol. “Sens dubte , l'Alcora es convertirà en un referent d'investigació i qualitat de vida, gràcies a tots els assistents, ponents i comunicacions que posen en valor a les Arts com a impacte de transformació social, qualitat de vida i compromís amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha destacat Ana Vernia.

El dissabte, i com a clausura, el projecte “Músiques per a la vida”, que forma part de la càtedra, oferirà un breu programa de cançons tradicionals i populars. L'organització agraeix especialment el suport de l'Ajuntament de l'Alcora, la Universitat Jaume I, i les empreses Emigréss, Torrecid i Caixa Rural de l'Alcora. “Gràcies per apostar per l'art i per les persones”, ha conclòs Vernia.

Te puede interesar
Lo más visto