La Diputació programa visites als parcs de bombers i activitats formatives per a conscienciar sobre la prevenció d'incendis

La Setmana de la Prevenció del Consorci Provincial de Bombers arribarà a col·legis i instituts perquè els més joves sàpien com evitar focs i com actuar en cas de sinistre

General 07 de mayo de 2022 Redacció Redacció
tumblr_p73ujejYBd1uykl3xo1_1280

El Consorci Provincial de Bombers recupera enguany la Setmana de la Prevenció d'Incendis’ en el seu format presencial amb l'obertura al públic dels parcs de bombers de la Diputació i activitats formatives descentralitzades. Aquesta sisena edició es desenvoluparà des de hui mateix fins al dia 15.

El president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat la importància de la sensibilització per a evitar mals majors. “En la majoria dels casos només es pensa que hi ha incendis en entorns forestals i rurals, però no és així, també ocorren en la llar i hem d'evitar-los. En la prevenció està la solució”.

En roda de premsa s'ha presentat hui el programa d'activitats, que tenen com a objectiu principal conscienciar la població sobre els riscos del foc i al mateix temps oferir formació bàsica sobre com actuar en cas d'incendi en llars, escoles i centres de treball.

Aquesta iniciativa està adreçada a tota la ciutadania, ja que aquest tipus de formació i risc no té distincions. No obstant això, el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, ha remarcat la importància de prioritzar els grups més vulnerables, com són xiquets, majors i persones amb mobilitat reduïda. La temàtica d'aquesta edició coincideix amb la línia d'anteriors edicions, sent aquesta la prevenció d'incendis en la llar i els detectors de fum amb la finalitat d'adquirir els coneixements necessaris d'actuació en cas d'emergència.

Activitats per als més xicotets

Entre les activitats del programa destaquen els tallers i xarrades divulgatives sobre prevenció d'incendis, que arribaran a cinc centres educatius de Nules, Llucena, Peníscola, Morella i Benicàssim. Als ‘parcs de prevenció’ es formarà a xiquets i joves a detectar situacions de risc i se'ls ensenyaran les claus per a actuar en cas de sinistre, tant en la llar com en l'àmbit escolar.

Per a coronar la programació, l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real serà protagonista el diumenge 15 de maig d'una activitat en la qual es projectaran vídeos divulgatius per als aficionats. A més s'obriran al públic els parcs de bombers de la província i Almassora albergarà la Fireta de la Prevenció.

Te puede interesar
Lo más visto