Xilxes posa en marxa el Projecte CER per a controlar i estabilitzar els colònies de gats de carrer

S'han instal·lat contenidors de refugi a la Platja dels Cases i a la Platja del Cirerer per a controlar la població felina

General 07 de mayo de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-05-02 at 2.38.32 PM (1)

L'Ajuntament de Xilxes i l'Associació Projecte CER han posat en marxa una iniciativa que consisteix en la captura, esterilització i retorn dels animals felins per a controlar ordenadament la seua alimentació i evitar la superpoblació. Per a això, s'han instal·lat dos contenidors de refugi, un a la Platja dels Cases i un altre a la Platja del Cirerer. 

El consistori s'ha adherit a aquesta proposta de l'associació local amb el propòsit de millorar les condicions d'higiene i salubritat que pot generar l'alimentació inadequada de les colònies felines, ja que són una espècie que es reprodueix amb facilitat i que pot ocasionar molèsties als veïns i veïnes de la zona on es troba. 

L'Associació Projecte CER ha recordat a la ciutadania la necessitat de seguir unes pautes d'actuació com, per exemple, no abandonar, molestar o alimentar sense control als animals. En cas de voler ajudar aportant pense o realitzar una donació destinada a les despeses mèdiques de la seua esterilització, es pot contactar directament amb l'associació a través de les seues xarxes socials. De la mateixa manera, si algú desitja formar part de l'equip de voluntariat, també pot preguntar pel mateix canal.

Les professionals a càrrec d'aquests treballs han volgut ressaltar la distinció dels gats de carrer esterilitzats enfront dels altres ja que, durant la cirurgia de castració, se'ls talla un tros xicotet de l'orella per a poder identificar-los. 

“La nostra intenció amb aquesta proposta és establir un equilibri entre la comunitat i els animals, millorant la seua qualitat de vida amb l'ajuda de tots. Estem molt agraïts amb la implicació de l'Ajuntament i la Policia de Xilxes, així com amb l'acolliment positiu dels habitants de la localitat”, ha explicat Lina María Quiceno, una de les voluntàries de l'Associació Gats de Xilxes.

“Aquesta iniciativa ens permetrà establir un control demogràfic i sanitari de les colònies felines mitjançant mètodes respectuosos amb aquests animals, per la qual cosa animem a la ciutadania a col·laborar i informar-se sobre el projecte”, ha afegit l'alcalde del municipi, José Martínez. 

Te puede interesar
Lo más visto