Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El president de la Diputació defensa la necessitat de reforçar l'atenció primària sanitària a la província

José Martí enalteix l'«extraordinària gestió de la pandèmia» realitzada per la Generalitat en el congrés autonòmic de metges d'atenció primària, on mostra la seua plena confiança en la capacitat de resposta de les autoritats sanitàries valencianes

General 09/05/2022 Redacció Redacció
doctor-563429_1920

El president de la Diputació, José Martí, considera que donada l'evolució que segueix la pandèmia, «ha arribat el moment de fer un pas al capdavant i reforçar l'atenció primària». Així ho ha defensat en la clausura del congrés número 24 de de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària en la Comunitat Valenciana celebrat a Peníscola, on ha referit que «donades les mancances de mitjans humans existents, cal actuar amb urgència».

Així s'ha expressat després de reconéixer i agrair «l'extraordinària labor realitzada per la Generalitat Valenciana i, fonamentalment, per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per a fer front a la pandèmia en els moments més durs, quan les autoritats sanitàries es van veure desbordes enmig d'una situació molt greu, imprevista i desconeguda».

El president afegeix que «dos anys després, quan la ciutadania realitza una vida molt similar a la que es feia al començament de març de 2020», resulta imprescindible «actuar amb urgència» perquè «costa entendre les situacions que en moments puntuals s'han arribat a donar en algun centre de salut en el qual els usuaris han sigut citats vint dies després de sol·licitar atenció». El president és conscient que «en la societat del benestar la ciutadania espera que la sanitat pública funcione molt millor».

No obstant això, José Martí confia plenament en la «capacitat de reacció i en el bon fer de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ja ha quedat acreditat en els dos últims anys amb la gestió de la pandèmia».

Agraïment als sanitaris

Durant el seu parlament, el president de la Diputació ha agraït la «gran faena que realitzen diàriament els metges d'atenció primària per a cuidar a la ciutadania de la província», agraïment que ha fet extensiu al conjunt del sector sanitari «per tot el que vau fer en els moments més durs de la pandèmia quan la població estava confinada i espantada, i no entenia el que passava». Una gratitud que va portar a la Diputació de Castelló a entregar la seua Alta Distinció al col·lectiu de sanitaris el passat 16 de maig de 2021 amb motiu de la celebració del dia de la província».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter