Tres alumnes de l’institut Torre del Rei d’Orpesa, guardonades amb el premi de literatura Sambori

María del Carmen Pérez Martínez, Nora Márquez Ajanny i Lina Aduden Lahasen han sigut premiades pels seus contes en valencià

Cultura 09 de mayo de 2022 Redacció Redacció
DSC_0039

El municipi d’Orpesa va celebrar ahir el lliurament dels premis Sambori de la Plana Alta i l’Alcalatén que van premiar els millors relats en valencià. Es tracta d’un certamen que ha comptat amb la participació de 2.000 estudiants de 30 centres educatius dels cicles de Primària, ESO, Batxillerat i Adults i que es va celebrar a l’Espai Cultural de la localitat.

Així, tres estudiants de l’institut Torre del Rei d’Orpesa van ser premiades pels seus contes. Es tracta de María del Carmen Pérez Martínez (per ‘Contes per a Blanc’); Nora Márquez Ajanny (per ‘La mort’) i Lina Aduden Lahasen (‘Sense títol’). A l’acte no va faltar la vicealcaldessa, María Jiménez, així com la regidora d’Educació, Silvia Arnau, qui va aprofitar per a felicitar a tots els guanyadors, en especial a l’estudiantat local. “Projectes d'aquest tipus fan dels nostres estudiants persones més imaginatives, dinàmiques i compromeses amb la nostra llengua”, va ressaltar. Així mateix, Arnau va voler fer extensiva la felicitació “a les famílies i al professorat pel seu suport i implicació en aquestes iniciatives, i a la Fundació Sambori per dur a terme aquest tipus de projectes”.

Cal destacar que la Fundació Sambori pretén incentivar amb aquestos premis la creativitat artística i imaginativa dels valencians i valencianes, millorant any rere any el concurs literari Premi Sambori per a arribar a tots els centres de tots els ajuntaments valencians. Obrir altres camins per a la normalització lingüística i de l’ús social i cultural del valencià ajudant a promoure’l i difondre’l, defensar els drets lingüístics i la unitat de la llengua per tal d’incrementar el seu coneixement i la seua utilització i fomentar la promoció, l’agermanament i la col·laboració amb les llengües i cultures del món formen part dels seus objectius.

Te puede interesar
Lo más visto