Castelló es reuneix amb 120 veïns per a rellançar les ajudes de rehabilitació en els edificis construïts abans de 1979

El Programa Barris subvencionarà fins a un 90% de l'actuació amb un màxim de 21.400 euros per habitatge

General 10 de mayo de 2022 Redacció Redacció
09-05-2022 María Jesús Garrido

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha mantingut reunions amb 120 veïns de grups d'habitatges dels barris de Rafalafena, la Guinea, Grapa, Grau i entorn de l'avinguda València per a mobilitzar les ajudes de rehabilitació d'edificis del Programa Barris, una convocatòria impulsada per la Generalitat que finança la Unió Europea i que pot costejar fins al 90% de l'actuació i un màxim de 21.400 euros per habitatge.

“El Programa Barris va dirigit sobretot a immobles amb més de 40 anys amb l'objectiu d'accelerar la regeneració de les zones que més necessitat de millora tenen en eficiència energètica, accessibilitat i conservació. Des de l'Ajuntament farem d'agent rehabilitador per a facilitar els tràmits i presentarem a la convocatòria de subvencions projectes inclosos en Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), els residents de la qual podran optar a aquestes ajudes”, ha explicat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria ha enviat 300 cartes i s'ha reunit amb comunitats de propietaris per a informar i sol·licitar projectes de rehabilitació que necessiten. La convocatòria de Programa Barris contempla una subvenció d'un 80% del projecte més un 10% que aportaran la Generalitat i l'Ajuntament. A través d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament com a agent rehabilitador sol·licitarà permisos i licitarà i adjudicarà les obres dels projectes de rehabilitació que s'incloguen.

Habitatge destaca que és la convocatòria “molt ambiciosa i històrica” que té l'objectiu de mobilitzar fons per a millorar la rehabilitació i l'eficiència energètica. Les propostes que es presenten hauran de contemplar una reducció de l'estalvi energètic d'un 60%. Però també inclourà la instal·lació d'ascensors i reservarà un 15% del pressupost a actuacions en l'entorn urbà.

De manera paral·lela, la Regidoria ha signat un conveni amb el col·legi d'administradors de finques per a reforçar tota la tramitació que s'ha de dur a terme.

Te puede interesar
Lo más visto