La Diputació recolza a les cooperatives cítriques en la seua lluita contra el cotonet elevant a 100.000 euros la seua línea d'ajudes, el doble que en l'exercici anterior

El diputat titular de l'àrea d'Agricultura, Santi Pérez, ha visitat la Cooperativa de Catòlica Agrària de Vila-real per a conéixer el funcionament de l'insectari instal·lat en 2021 per a frenar aquesta plaga tan lesiva per a la citricultura castellonenca

General 10 de mayo de 2022 Redacció Redacció
IMG_20220509_110251

La Diputació de Castelló ha duplicat la partida pressupostària destinada a les cooperatives de caràcter citrícola de la província, invertint així un total de 100.000 euros amb l'objectiu de combatre al cotonet que tan lesiu resulta per a la citricultura castellonenca mitjançant el manteniment i la construcció de xicotetes instal·lacions d'insectaris. Per aquest motiu, el diputat provincial titular de l'àrea d'Agricultura, Santi Pérez, ha visitat la Cooperativa Catòlica Agrària, situada en el terme municipal de Vila-real, al costat de l'alcalde, José Benlloch, i ha conegut de primera mà l'estat d'aquestes xicotetes construccions que frenen el cotonet clàssic. També ha explicat a les cooperatives de la província que han assistit les bases d'aquesta reforçada línia d'ajudes.

Els insectaris són instal·lacions senzilles, econòmiques i molt eficaces, destinades a la multiplicació de l'insecte ‘Cryptolaemus montrouzieri’, un paràsit molt utilitzat pels citricultors valencians per a combatre el cotonet clàssic. A més de resultar molt eficaç, es tracta d'un tractament totalment ecològic i respectuós amb l'entorn.

En la visita, el titular de Desenvolupament Rural ha afirmat que es tracta de ‘’una forta aposta de l'entitat provincial amb la qual a més d'instal·lar nous insectaris, servirà per al manteniment dels ja col·locats gràcies a les ajudes del passat any’’. ‘’D'aquesta manera’’, ha prosseguit Pérez, ‘’l'erradicació d'aquest insecte, que està afectant greument els nostres cítrics, es realitzarà amb major velocitat’’.

El diputat ha agraït la implicació de les cooperatives de la província per ‘’mantindre unes magnífiques relacions que han permés que aquestes subvencions tiren avant i puguen ajudar tant a horts de persones cooperativistes com als que no’’.

Te puede interesar
Lo más visto