El PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert i Alcossebre presenta una moció per a demanar que les restes de poda agrícola i silvícola no siguen considerats residus

El portaveu del grup municipal socialista, Joan Ronchera, insta a buscar alternatives que permeten eliminar les deixalles del camp alhora que son respectuoses amb el medi ambient

General 11 de mayo de 2022 Redacció Redacció
2022-05-10 Alcalà de Xivert i Alcossebre crema agrícola

El portaveu del PSPV-PSOE d'Alcalà de Xivert i Alcossebre, Joan Ronchera, ha anunciat que el grup municipal socialista presentarà una moció per a demanar que les restes de poda agrícola i silvícola no siguen considerats residus i que la regulació de la crema de subproductes vegetals torne a la situació prèvia a la modificació de la Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular aprovada el passat 9 d'abril. Cal assenyalar que esta modificació restringix la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola amb caràcter general.

Ronchera ha explicat que la crema de restolls i de restes de poda "és necessària, no sols per a mantindre una adequada sanitat vegetal, sinó per a previndre una acumulació de material combustible que podria desencadenar incendis greus". És per això que la moció demana que les restes de podes dins de l'àmbit agrícola i silvícola no siga considerat com a residus i sinó com a subproducte vegetal originat de l'activitat agrària. També es demana treballar de manera coordinada amb el sector agrari, davant qualsevol modificació normativa que puga afectar a aquest.

Ronchera assenyala que "hem d'avançar cap a un model més sostenible, que permeta preservar la biodiversitat, per això, s'han de buscar alternatives I mantenir el diàleg amb totes les parts Perquè les decisions es prenguen amb el màxim consens de les parts afectades". "A més a més, cal tenir en compte que aquesta normativa ha de mostrar una especial sensibilitat amb les zones rurals i els xicotets propietaris que no tenen suficients recursos per a fer-se càrrec d'alternatives a la crema de residus", ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto