Habitatge rep 79 sol·licituds de municipis del pla Recuperem Llars per a optar a 12 milions d'euros, el doble que en 2021

Els principals beneficiaris són els municipis xicotets, principalment els que es troben en risc de despoblament

General 11 de mayo de 2022 Redacció Redacció
descarga

La vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha rebut 79 sol·licituds per un import total aproximat de 12 milions d'euros d'inversió per a les ajudes a la rehabilitació d'habitatges o edificis d'habitatges d'entitats locals destinats a habitatge de lloguer amb finalitats socials, pertanyents al pla Recuperem Llars. Les entitats locals beneficiàries podran rebre fins a un import màxim de 500.000 euros cadascuna.

Per al director general de Qualitat i Rehabilitació Alberto Rubio, "aquest èxit de la convocatòria consolida una línia de treball iniciada en 2021 i que demostra que una mirada municipalista es pot avançar significativament cap a la provisió d'habitatge digne". El significatiu increment de sol·licituds és prova d'això. En 2021 es van rebre 41 sol·licituds per un import total de prop de 6,5 milions d'euros.

Les ajudes tenen com a objectiu que els habitatges de patrimoni municipal estiguen perfectament adequades per a la seua habitabilitat amb la rehabilitació efectuada. A més aquestes aportacions també estan destinades a incrementar el parc d'habitatges local per a la seua posterior rehabilitació i puguen ser llogades per a fins socials. Els principals beneficiaris d'aquestes subvencions són els municipis afectats per l'amenaça de despoblament i les localitats xicotetes.

De les 79 sol·licituds presentades, 5 sol·licituds corresponen a 27 habitatges de municipis de la província d'Alacant l'ajuda màxima de la qual serà d'1.326.319,79 euros; 39 peticions pertanyen a 81 cases de la província de Castelló a la qual es podrà destinar una subvenció total estimada de 6.574.316,85 euros; i 35 instàncies que es refereixen a 64 immobles de la província de València, amb una suma total prevista de 4.245.016,97 euros.

La convocatòria de 2022 compta amb un pressupost inicial de 5 milions d'euros, però la Conselleria d'Habitatge ha iniciat ja els tràmits necessaris per a ampliar el crèdit i poder, així, satisfer la majoria de les sol·licituds. En les sol·licituds presentades s'ha tingut en compte, entre altres criteris, la necessitat d'intervenció en l'immoble, l'antiguitat de l'edifici i ésser un espai urbà sensible.

Aquest programa de rehabilitació inclou la subvenció de les actuacions prèvies necessàries per a escometre l'adequació de l'habitatge o l'immoble i les obres de rehabilitació, renovació, ampliació o adequació d'edificis del patrimoni d'entitats locals destinades a aconseguir les degudes condicions d'habitabilitat. Igualment, cobreix qualsevol intervenció destinada a millorar elements comuns en el cas de tractar-se d'una intervenció en un edifici complet, i l'adquisició de l'immoble prèvia a la seua rehabilitació, en el seu cas.

Així mateix, les subvencions també seran aplicades a les sol·licituds de les administracions locals i entitats del sector públic d'àmbit local que ostenten la titularitat patrimonial de l'immoble, o justifiquen estar en disposició d'adquirir-lo, en el qual es proposa la rehabilitació.

D'altra banda, els habitatges o edificis que es presenten a aquestes ajudes mostren la característica de tindre una antiguitat superior a 30 anys. A més, tots els habitatges o edificis subvencionats tindran un termini màxim de 24 mesos per a executar les obres, comptats des de la data de la concessió de l'ajuda en el DOGV.

Te puede interesar
Lo más visto