Vila-real guanyarà 3.000 metres quadrats d'espai públic i més seguretat amb la transformació de l'Estadi de la Ceràmica

L'alcalde, José Benlloch, destaca la importància històrica d'aquesta nova fita en el treball de millora contínua de la ciutat de la mà del Villarreal CF

General 14/05/2022 Redacció Redacció
Reforma estadio cerámica (7)

El projecte de transformació de l'Estadi de la Ceràmica generarà 3.000 metres quadrats d'espai públic a l'entorn dels carrers Benicàssim i Almassora, i sobretot dotarà d'una major seguretat al camp de futbol del Villarreal CF, completant el procés de millora contínua del recinte dut a terme pel club en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha remarcat la importància històrica d'aquesta transformació de l'Estadi de la Ceràmica durant l'acte oficial de presentació del projecte, en el qual Benlloch ha intervingut al costat del president del Villarreal CF, Fernando Roig, i César Azcárate, responsable de la consultora d'enginyeria i arquitectura Idom, encarregada del desenvolupament del projecte.

“Estem davant un dia històric per a Vila-real, per al Villarreal CF i per a la província”, ha afirmat Benlloch, qui ha detallat les fites en el treball conjunt que la ciutat i el club porten realitzant durant l'última dècada “en un win win que no sols ha servit per a millorar l'estadi municipal sinó que també ens ha portat a anar de la mà en altres àmbits, com la construcció i ampliació de les ciutats esportives fins a comptar amb un total de 18 camps de futbol, la millora de la viabilitat econòmica del club rebatejant el camp com a Estadi de la Ceràmica per a comptar amb més patrocinis, el suport a l'economia local i la millora de la seguretat en l'estadi”. En aquest sentit, Benlloch ha explicat que l'obra de remodelació completa del camp de futbol municipal “garanteix de manera històrica l'accés i evacuació de manera segura i amb garanties de futur”. El projecte generarà 3.000 metres quadrats d'espai públic als carrers Benicàssim i Almassora, a més de millorar la connexió de l'estadi amb la plaça.

L'alcalde ha desgranat alguns dels fruits del treball conjunt entre el Villarreal CF i l'Ajuntament en benefici de la ciutat com la construcció de la Ciutat Esportiva Pamesa en 2015 i la Ciutat Esportiva Municipal Pau Francisco Torres en 2016; la demolició de l'antic pavelló Joan Baptista Llorens en 2017 i la construcció d'un nou poliesportiu en 2019, pagat pel Villarreal CF; el canvi de nom a l'Estadi de la Ceràmica, la creació de la plaça Pascual Font de Mora en 2019 o la instal·lació de les escultures de Jaume Plensa en 2020 també han sigut avanços decisius en benefici de la ciutat. L'alcalde ha assegurat que “tindrem el millor estadi del món per al millor equip del món i la millor ciutat del món” i ha demanat comprensió als residents, aficionats i ciutadania en general per les molèsties i dificultats que comportarà el projecte, l'execució del qual arrancarà dilluns que ve i es prolongarà fins a desembre, quan podran tornar a celebrar-se partits, encara que la previsió és que la transformació estiga completada al març de 2023, amb motiu del centenari del club.

Per part seua, el president del Villarreal CF, Fernando Roig, ha mostrat la seua satisfacció per escometre aquesta obra en un moment històric per al club, en portes del centenari. A més, ha ressaltat que es tracta d'un projecte de gran envergadura “que pagarà el Villarreal CF però que quedarà per al patrimoni de la ciutat perquè l'estadi és municipal”. El cost de l'obra superarà els 30 milions d'euros i execució serà a càrrec de l'empresa local Alviben. César Azcárate, de la consultora Idom, ha explicat els detalls del projecte de transformació amb el qual “l'estadi es convertirà en un element unitari i més amable i relacionat amb la ciutat”.

Te puede interesar
Lo más visto