El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució per a demanar que es garantisca el dret a l'avortament en condicions de llibertat.

La secretaria d'Igualtat, María Victoria Garrido, afirma que "no podem permetre assetjament al qual són sotmeses les dones que acudeixen a les clíniques per a avortar"

General 13 de mayo de 2022 Redacció Redacció
IMG_6688

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aprova una resolució per a demanar que es garantisca el dret a l'avortament en condicions de llibertat. En aquest sentit, la proposta exposa la necessitat d'establir normes per a castigar, amb pena de presó o treballs en benefici de la comunitat, qualsevol mena d'actes molests, ofensius, intimidatoris o coactius fets servir per a assetjar a una dona i menyscabar la llibertat a interrompre voluntàriament l'embaràs.

La resolució també proposa establir un càstig per a les persones que assetgen als treballadors i personal dels centres habilitats per a interrompre l'embaràs amb l'objectiu d'obstaculitzar l'exercici de la seua professió o càrrec.

La secretària d'Igualtat provincial, María Victoria Garrido, qui ha defensat la proposta durant l'executiva del mes de maig, ha afirmat que "no podem permetre assetjament al qual són sotmeses les dones que acudeixen a les clíniques per a avortar". "Es tracta d'una qüestió de qualitat democràtica garantir que les dones siguen lliures de prendre una decisió tan difícil, independentment de la seua condició econòmica o social", ha afegit.

Garrido també ha explicat que "és una responsabilitat dels representants públics garantir que l'Estat de Benestar i el Sistema Nacional de Salut puguen oferir un servei públic i de qualitat per a totes aquelles dones que prenguen la decisió d'avortar i tinguen al seu abast tots els recursos necessaris".

Així mateix, s'ha expressat el suport dels i les socialistes de Castelló a la Llei Orgànica 4/2022, de 12 d'abril, i s'ha demanat a tots els ajuntaments que "garantisquen l'accés lliure, confidencial i segur de les dones als centres i així com per a evitar qualsevol forma d'assetjament o intimidació".

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto