Castelló rellança la Nit de l’Art amb més de 110 activitats obertes a la ciutadania

Exposicions fins a mitjanit, accions al carrer, dansa, teatre, música en viu, ‘performances’, intervencions urbanes, instal·lacions, visites guiades, tallers i xerrades en dos jornades a més de 50 espais de la ciutat

Cultura 15 de mayo de 2022 Redacció Redacció
11-05-22 Marco y Ruiz presentación Nit de l'Art

Castelló rellança la seua Nit de l’Art aquest divendres 13 i dissabte 14 de maig per tota la ciutat amb més de 60 activitats programades ‘ex professo’ en dues jornades amb dansa, música, performance, instal·lacions, tallers, rutes i visites guiades, xerrades i accions al carrer, a més d’obrir espais a 35 exposicions per tota la ciutat i 15 estudis d’artistes fins a la mitjanit. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló impulsa la iniciativa, després de dos anys inactiva per la pandèmia de la COVID, amb la col·laboració amb projectes específics del Consorci de Museus de la Comunitat, la Diputació Provincial i la Universitat Jaume I. A més, Castelló estableix un intercanvi amb la Nit de l’Art d’Altea, i obri de nou l’agenda a associacions, entitats, col·lectius, artistes i institucions.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat l'extensa programació d'aquesta nova edició de la Nit de l'Art "amb la qual volem acostar a tots els veïns i veïnes de Castelló les propostes artístiques i culturals més actuals". "Animem a la ciutadania, siga com siga la seua edat, a participar i gaudir d'aquesta festa de l'art que s'instal·larà als nostres carrers i centres culturals durant aquest divendres i dissabte", ha manifestat.

A més, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “és una oportunitat per sortir al carrer i gaudir de les propostes multidisciplinars en dos jornades en les que la cultura obri les seues portes a la ciutadania en totes les seues representacions, per a viure-la en primera persona”.

Ambdós autoritats locals han estat acompanyades aquest matí per la diputada de Cultura, Ruth Sanz; la vicerectora de Cultura de la UJI, Carmen Lázaro; pel director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; el director de l’Escola d’Arts i Superior de Disseny, Miguel Monar; i la directora del Conservatori Professional de Dansa, Susana Rodrigo; a més de nombrosos artistes participants, i la directora artística de la Nit de l’Art, Yvonne Bacas.

Des del divendres a les 18.30 hores fins el dissabte a mitjanit, la ciutat obre les portes dels seus espais culturals i la Nit de l’Art pren el carrer, amb iniciatives que van des de una ruta literària sobre Matilde Salvador, que començarà a l’exterior del Teatre Principal i finalitzarà amb un concert al hall del Conservatori, a les ‘performances’ de Nodos a Menador Espai Cultural, en col·laboració amb la Nit de l’Art d’Altea; de Juana Varela a la Casa dels Caragols o Nalia Palmero a la plaça de les Aules. Del ‘soundpainting’ del Cefire als tallers de Raku a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny, d’estampació de Tintoreras Art o de cant experimental a càrrec de Rosa Burdeus. 

Hi haurà també propostes transversals com el diàleg entre música i plástica d’Ací, Avui a Menador, la intervenció pictòrica de Mad Girls a Santa Clara o l’action painting de Pollockeries a plaça de la Independència, les instal·lacions efímeres que composen el projecte ‘A través del sostre de vidre’, al Passadís de les Arts; o ‘No future’, de José Carlos Nievas a la Llotja del Cànem. S’han programat tanmateix concerts de rock, pop, jazz, big band, cant d’estil, clàssica o dark i sessions de DJ; a més de dansa, a càrrec del Conservatori Professional i el Calasancio; i teatre per a públic familiar, amb  Decopivolta, entre altres propostes.

L'esdeveniment multidisciplinar, que suma més de 110 activitats en les seues dues jornades, mostra tota la informació actualitzada en la web www.nitdelartcastello.com.

Te puede interesar
Lo más visto