El PSPV-PSOE de Segorbe presenta una moció per a demanar que les restes de poda agrícola i silvícola no siguen considerats residus

La portaveu del grup municipal socialista, Inmaculada Mouriño, insta a buscar alternatives que permeten eliminar les deixalles i siguen respectuoses amb el medi ambient

General 14 de mayo de 2022 Redacció Redacció
inmaculada-mourino_sm

La portaveu del PSPV-PSOE de Segorbe, Inmaculada Mouriño, ha anunciat que el grup municipal socialista presentarà una moció per a demanar que les restes de poda agrícola i silvícola no siguen considerats residus i que la regulació de la crema de subproductes vegetals torne a la situació prèvia a la modificació de la Llei de residus i sòls contaminats per a una economia circular aprovada el passat 9 d'abril. Cal assenyalar que esta modificació restringix la crema de residus vegetals generats en l'entorn agrari o silvícola amb caràcter general.

Mouriño ha explicat que la crema de restolls i de restes de poda "és necessària, no sols per a mantindre una adequada sanitat vegetal, sinó per a previndre una acumulació de material combustible que podria desencadenar incendis greus". És per això que la moció demana que les restes de podes dins de l'àmbit agrícola i silvícola no siga considerat com a residus i sinó com a subproducte vegetal originat de l'activitat agrària. També es demana treballar de manera coordinada amb el sector agrari, davant qualsevol modificació normativa que puga afectar a aquest.

La portaveu del grup municipal socialista de Segorbe assenyala que "hem d'avançar cap a un model més sostenible i buscar alternatives que permeten eliminar les deixalles i siguen respectuoses amb el medi ambient”. A més a més, Mouriño destaca la importància de mantenir el diàleg amb totes les parts perquè les decisions es prenguen amb el màxim consens de les parts afectades.

Te puede interesar
Lo más visto