Dia Oficial de la Província: Pilar Dolz rep l’homenatge de Castelló a tota una vida al servei de la cultura i el feminisme

La Diputació condecora l’artista morellana amb el Mèrit a les Arts per la seua llarga trajectòria com a artista i galerista

General 13 de mayo de 2022 Redacció Redacció
jhfoeah

La gravadora i galerista morellana Pilar Dolz serà reconeguda aquest dissabte al vespre amb la medalla al Mèrit a les Arts en l’acte institucional del Dia Oficial de la Província de Castelló. D’aquesta manera, la Diputació Provincial retrà homenatge a unes de les artistes més carismàtiques i genuïnament úniques de la nostra història recent.

Dolz rep aquesta distinció com a homenatge a més de mig segle dedicats a les arts i a la cultura, així com la seua aportació al feminisme provincial reivindicant-lo ja en temps en què només era una teoria bandejada pel franquisme. «Castelló té moltes dones i molt valuoses i s’han de conéixer».

La seua trajectòria artística l’ha feta recórrer món, formant-se amb els millors mestres de l’art a Barcelona i a altres ciutats d'Itàlia. En el seu periple pel globus terraqüi sempre ha portat Morella i Castelló a la maleta, plasmant l’essència del nord en totes les seues obres. «Com que sóc de Morella, porte dins de mi els paisatges que l’envolten, els aromes, la gent... Són imatges que es graven a la retina de per vida. Jo treballe de memòria i dibuixe el que tinc dins, el que tinc més pròxim. I ací està Morella». La seua obra ha recorregut racons de tot el món, fent palesa sobre tela la seua actitud disciplinada, perseverant i reflexiva.

Amb la motxilla plena d'experiència, el 1974 obria a Castelló de la Plana la primera galeria d'art contemporani de la província, 'Cànem'. Aquest centre va obrir les portes de l'art contemporani a tota la ciutadania, generant un nou moviment cultural i artístic a les comarques de Castelló. «Tants anys després continue aplicant les mateixes premisses, les de donar visibilitat a les creacions dels joves de Castelló i important obres perquè puguen enriquir-se», ha expressat.

L’artista de Morella, de 77 anys, ha rebut amb molta gratitud i satisfacció el nomenament per part de la Diputació com a Mèrit a les Arts de 2022.

La cerimònia de lliurament de les distincions tindrà lloc aquest dissabte al Teatre Principal de Castelló. Una cita molt especial en coincidir en el 200 aniversari de la constitució de la primera corporació provincial. A banda d’aquest reconeixement se n’entregaran quatre més: el Mèrit a l’Esport, a Sebastián Mora; el Mèrit a la Solidaritat, a Creu Roja; el Mèrit a la Innovació, a Dolores Corella; i l’Alta Distinció, al CD Castellón.

Te puede interesar
Lo más visto