Mezquita reivindica la promoció de la llengua en la presentació del llibre ‘Les Normes de Castelló’

Les Normes de Castelló resumeix els aspectes més significatius de la llengua, un resultat de molts anys d’investigació

Cultura 15 de mayo de 2022 Redacció Redacció
12-05-2022 Mezquita presentació llibre Les Normes de Castello

El regidor de Plurilingüisme i Normalització Lingüística, Francesc Mezquita, ha participat en la presentació del llibre Les Normes de Castelló de Josep Daniel Climent, junt amb el diputat de Cultura a la Diputació de València, Xavier Rius, la presidenta de Castelló per la Llengua, Maria Nebot, i Vicent Pitarch com a representant de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’edil ha destacat la seua importància pel caràcter divulgatiu i d’interés popular, ja que, segons Mezquita, les Normes de 1932 van permetre la dignificació de la llengua valenciana i va marcar l’inici de la codificació i regulació del valencià al territori. Les Normes de Castelló resumeix els aspectes més significatius de la llengua, un resultat de molts anys d’investigació que cal també extrapolar en més força fora de la ciutat de Castelló.

El regidor també ha insistit que la presentació pren rellevància amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i la celebració a Castelló amb motiu del 25 d’abril on la ciutat va ser la capital de la llengua i la cultura popular.

Te puede interesar
Lo más visto