La FEMP posa a Onda com a exemple d'implementació de l'Agenda 2030 i la implicació de la ciutadania

Ballester participa en la jornada nacional de la xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 que se celebra a Albacete

General 18 de mayo de 2022 Redacció Redacció
20220517113714_IMG_0148

El pla d'acció d'Onda per la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible, així com la implicació que ha aconseguit de la ciutadania amb aquest gran repte, ha sigut exposat com a exemple de bones pràctiques en la jornada nacional de la Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030 que ha organitzat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) a Albacete.

Així, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha sigut la responsable de desgranar l'estratègia que està duent a terme l'Ajuntament per a integrar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU en la gestió municipal i sumar la veu dels ondenses, amb el ferm objectiu de millorar la qualitat de vida i avançar en sostenibilitat.

“El concepte Agenda 2030 i ODS resulta abstracte per a la ciutadania, pensant que té a veure més amb eslògans polítics buits que amb el seu dia a dia. I el nostre treball, el dels governs locals, ha de ser baixar aquests objectius al carrer per a passar de l'abstracció a la realitat i del buit al contingut. Aqueixa acceptació, implicació i compromís de la ciutadania és l'objectiu que hem de perseguir els governs locals si volem que l'Agenda 2030 funcione de veritat, siga útil i revertisca a millorar la qualitat democràtica i inversió social i sostenible dels nostres pobles i ciutats”, ha apuntat la primera edil.

Ballester ha estat acompanyada en la taula redona pel director general de l'Agenda 2030 de Castella-la Manxa, Ramón Lara; la presidenta de la Diputació de Pontevedra, Carmela Silva; la regidora de l'Ajuntament d'Almeria, María Vazquez; i la vicepresidenta de la Diputació d'Albacete, Amparo Torres.

En la seua intervenció, l'alcaldessa ha desgranat totes les accions que des del govern municipal s'han executat en relació a l'estratègia de desenvolupament sostenible. “A poc a poc, gota a gota, hem aconseguit que l'estratègia sostenible cale a Onda i transcendisca més enllà de les parets de l'Ajuntament. Perquè els governs són un espill per a les empreses i la societat, i si ens miren i veuen que fem un esforç per integrar polítiques sostenibles i eficients per a deixar un futur millor a les pròximes generacions, ells també l'imitaran. Perquè si no aconseguim que l'agenda 2030 siga un projecte de tots, no serà de ningú”, ha *concluído Ballester.

Te puede interesar
Lo más visto