Castelló facilita la separació en origen dels residus orgànics i repartirà 12.000 cubs marrons per a les cases

L’equip d’educació ambiental del consistori llança una nova campanya en el Dia Internacional del Reciclatge per impulsar l’ús del contenidor marró

General 19 de mayo de 2022 Redacció Redacció
17-05-2022 Campanya reciclatge orgànica (2)

Castelló repartirà 12.000 cubs marrons per facilitar el reciclatge de residus orgànics a les cases. L’Ajuntament de la capital de la Plana, amb l’objectiu d’incentivar la separació en origen de matèries orgàniques, impulsa l’ús del contenidor marró amb una nova campanya que ha llançat en el Dia Internacional del Reciclatge. Per a dur-la endavant, l’equip d’educació ambiental del consistori visitarà tots els barris de la ciutat durant els propers mesos perquè el veïnat puga aconseguir el seu cub. A més, la iniciativa també distribuirà contenidors en aquells comerços que ho desitgen.

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha explicat que “el fem orgànic és el que ocupa la major part de la bossa de fem, i per tant separar-lo correctament per reciclar-lo i reutilitzar-lo ens permet generar energia o fer compost, ja que amb 100 quilos de matèria orgànica es poden transformar en 30 quilos d’abonament per al camp”. L’edil responsable de la política de reciclatge al municipi també ha destacat que “a Castelló hem duplicat les dades de reciclatge gràcies a la consciència ciutadana i al treball que fan els nostres educadors i educadores ambientals, i això és una bona notícia”. 

No obstant, segons argumenta Garcia, és necessari passar de l’economia del ‘usar i tirar’ al model circular que entén que els residus son matèries primeres, així com seguir implementant polítiques per arribar a l’objectiu europeu de què al 2035 sols el 10% dels residus acaben en un abocador.
 
Les xifres del 2021 demostren que el servei pioner de recollida selectiva de restes orgàniques ha arribat a la ciutat de Castelló amb una acollida positiva. Són prop de 3.000 les tones de matèria orgànica que Castelló ha recuperat en el primer any natural des de la seua implantació. I és que l’Ajuntament de Castelló ha fet una aposta decidida per donar a conéixer la importància d’utilitzar el contenidor marró en la transició cap a l’economia circular, ja que les restes orgàniques ocupen el 40% de la bossa de fem.

Aquesta nova iniciativa de repartiment de minicubs per facilitar el reciclatge de restes orgàniques a les llars, forma part de la campanya ‘L’orgànica és un marró de tots’ amb la qual el consistori ha desenvolupat més de 150 accions informatives, tant a peu de carrer com en centres educatius, comerços i hostaleria o associacions de la ciutat.

A hores d’ara, Castelló compta amb una flota de 1.098 contenidors marrons repartits per tota la ciutat. La capacitat de cadascun d’ells és de 2.000 litres i el servei de recollida es desenvolupa en dies alterns.
 

Te puede interesar
Lo más visto