La tercera edició del Mercat de Cultura Infantil d'Orpesa calfa motors

El festival comptarà amb la participación de companyies valencianes, estatals i internacionals i inclourà projeccions de cinema per a escolars, una fira d’associacions i activitats literàries

Cultura 18 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Espectáculo Laika

La inauguració oficial del Mercat es farà el dijous 19 de maig a les 10.00 hores a l’anomenat Espai Mico, situat a l’Ajuntament d’Orpesa. A l’acte hi assistiran Araceli de Moya, alcaldessa de la localitat; Gonçal Tamborero, regidor de Cultura; Ruth Sanz, diputada provincial de Cultura; Alfonso Ribes, coordinador territorial de l’Institut Valencià de Cultura (IVC); i Julia Gozalbo, directora de l’esdeveniment.

En acabar, es desenvoluparà la primera mesa de debat sota el títol ‘Passat, present i futur dels circuits per a la infància i la joventut’. Els assistents podran escoltar Philippe Coulange, delegat cultural de la Ligue de l’enseignement, moviment que impulsa l’ensenyament laic a les escoles públiques franceses; Francesc Orts, tècnic de Cultura de l’Ajuntament del Puig de Santa Maria i responsable de la campanya Anem al Teatre, que es desenvolupa en sis localitats de la comarca de l’Horta; Jacinto Gómez, de la Junta Directiva de Te Veo; i Diego Vázquez Meizoso, coordinador del projecte d’intercanvi Camino Escena Norte que implica les arts escèniques de Galícia, Astúries, Cantàbria i Euskadi. La mesa estarà moderada pel periodista cultural Álvaro G. Devís.

El mateix dia, a les 16.00 hores, es portarà a terme la taula de debat ‘Teixint xarxes’, on es treballarà en propostes per millorar el funcionament dels circuits culturals. L’activitat estarà guiada per Elisa Matallín, especialitzada en educació en àmbits no formals, i Laura Pastor, gestora de l’equip de mediació dels Graners de Creació.

Finalment, la companyia catalana Xirriquiteula Teatre presentarà ‘Laika’, un espectacle que rememora la història de la gosseta que va viatjar a l'espai dins de l'Sputnik 2 en 1957 i es va convertir en el primer ésser viu a orbitar al voltant de la Terra. La funció es podrà veure a l’Espai Cultural, a les 19.30 hores. Les activitats professionals i artístiques de la tercera edició del Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa seguiran el divendres 20 i el dissabte 21 de maig.

Te puede interesar
Lo más visto